Tässäkö syy Kristiina Mäkelän tylyyn kohteluun? Lajiliiton uskomaton perustelu julki

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä jäi lajinsa ensimmäisenä urheilijana ulos Pariisin olympiakisoista. Hänelle aukesi teoriassa paikka dopingtapauksen vuoksi, mutta KOK ei suostunut joustamaan. Nyt Mäkelä on saanut lisätietoa tapaukseen liittyen.

Uransa tähän kauteen päättävä Mäkelä jäi olympiarankingin ulkopuolelle täpärästi, mutta tilanne muuttui olympialaisten alla, kun romanialainen Florentina Costina Iusco kärähti dopingrikkeestä. 

Mäkelä kertoi aiemmin Instagramissa ottaneensa yhteyttä Kansainväliseen olympiakomiteaan siinä toivossa, että hän pääsisi romanialaisen tilalle Pariisiin. Suomalaiselle kuitenkin vastattiin tylysti, että tilannetta voi enää muuttaa, eikä tapaukselle ole olemassa toimintatapaa.

Nyt Mäkelä on saanut lisätietoa  erikoisesta tilanteestaan. Naisten pituushypyssä on samanlainen asetelma, sillä liettualainen Jogaile Petrokaite jäi niin ikään pihalle rankingin ensimmäisenä urheilijana. Romanian Iuscon oli tarkoitus kisata myös pituudessa, joten liettualaisella on identtinen tilanne Mäkelän kanssa.

Mäkelä on jakanut Instagramissa Petrokaiten päivityksen, jossa liettualainen paljastaa viestinvaihtonsa yleisurheilun kansainvälisen kattojärjestön World Athleticsin kanssa.

WA:n vastauksen mukaan olympiajärjestäjille tuli yllätyksenä, että ainakin pituushypyn urheilijakiintiö oli ylibuukattu. 

– Olympiakylän rajallisten tilojen ja muiden resurssien niukkuuden vuoksi meidän on on tehtävä kaikkemme vähentääksemme urheilijoiden määrää Pariisissa, Petrokaitelle vastattiin.

– Tämän vuoksi olemme vasten tahtoamme kyvyttömiä korvaamaan kisoista vetäytyviä urheilijoita nyt, kun starttilistat ovat sulkeutuneet, viesti jatkuu.

Petrokaite on todella pettynyt saamaansa vastaukseen.

– Kun urheilija on käyttänyt epäreiluja keinoja, mielestäni olen (olympiapaikkaan oikeuttavalla) 32. sijalla, olin sitä koko ajan. Varastaminen ei ole ok, Petrokaite kirjoittaa. 

Mäkelä hämmästelee liettulaisen saamaa vastausta omassa jaossaan.

– Olen surullinen, kun näen tämän olevan syynä sille, että meidät pidettiin ulkona. Se on näyttää olevan tärkeämpää kuin puhdas urheilu ja reilu peli, Mäkelä toteaa. 

Naisten kolmiloikkafinaali hypätään perjantaina. Pituushypyssä kisataan jo torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat