Olympiakylän ruoasta paljastui kuvottava löydös

Iso-Britannian tähtiuimari Adam Peaty on moittinut Pariisi olympiatapahtuman ruokatarjoiluja. Hän väittää, että olympiakylässä jotkut urheilijat ovat jopa löytäneet aterioistaan matoja.

Pariisin olympialaisten tekemien kestävyyslupausten täyttämiseksi järjestäjät ovat pyrkineet siihen, että 60 prosenttia kaikista aterioista olisi lihattomia ja kolmasosa kasvipohjaisia. Peaty ei ole linjauksesta ilahtunut.

– Ruokailu ei ole tarpeeksi hyvällä tasolla. Kisoissa on maailman parhaista parhaita, emmekä ruoki heitä parhaalla mahdollisella tavalla, olympiahopeaa voittanut Peaty vuodatti i-lehdelle.

– Tokiossa ruoka oli uskomatonta, samoin Riossa se oli uskomatonta. Mutta tällä kertaa meillä ei ole ollut tarpeeksi proteiinivaihtoehtoja. Lisäksi täällä on pitkät jonot ja ruokaa joutunut odottamaan 30 minuuttia, koska jonotusjärjestelmää ei ole olemassa.

Peaty jopa väitti, että jotkut urheilijat ovat löytäneet ruoastaan matoja.

– Kestävyyttä koskeva narratiivi on vain rangaistus urheilijoita kohtaan. Haluan lihaa. Tarvitsen lihaa suoriutuakseni ja syön sitä kotona, joten miksi minun pitäisi muuttaa tapojani? Peaty jatkoi.

– Pidän kalastani, mutta täällä ihmiset löytävät kalastaan matoja. Se ei vain pelitä. Haluan vain, että ihmiset tulevat paremmiksi rooleissaan ja tehtävissään. Ja mielestäni urheilijat ovat paras äänitorvi siihen.

Olympialaisten järjestäjät ovat antaneet vastauksensa urheilijoiden negatiivisiin kommentteihin Pariisissa tarjoillusta ruoasta.

– Kuuntelemme urheilijoita ja suhtaudumme heidän palautteeseensa erittäin vakavasti, kertoo tiedottaja i-lehdelle Peatyn kommenttien jälkeen.

Tämä ei ole ensimmäinen valitus, jonka koronavirustartunnasta palautuva Peaty on esittänyt Pariisin olympialaisten aikana. Aiemmin Peaty arvosteli "outoja" antidopingsääntöjä, joiden ansiosta kaksi kiinalaista urheilijaa, joiden väitettiin käyttäneen kiellettyjä aineita, saivat kilpailla 4x100 metrin sekauintiviestissä ja voittaa kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat