Olympialaisissa ruokafarssi: kattauksesta paljastui raaka yllätys – "Päällä on kaaos"

Olympialaisten alkumetreillä kilpailijat ja joukkueet kohtaavat usein monenlaisia käytännön haasteita, niin tälläkin kertaa. Iso-Britannia on ollut niin tyytymätön kisakylän ruokaan, että maa on ehtinyt jo palkata palvelukseensa oman kokin. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Times.

Ison-Britannian olympiajoukkueen johtaja Andy Anson on avannut suunsa kisakylässä tarjottavan ruoan heikosta laadusta, jonka vuoksi kanaa ja munia on jouduttu säännöstelemään. 

Kisajärjestäjät lupailivat etukäteen michelin-kokkien vastaavan urheilijoiden muonittamisesta. Iso-Britannia on kuitenkin tuonut jo tukikohtaansa oman kokin törmättyään kisakylän linjastolla raakaan lihaan.

– Kaikkien kisojen alussa on yleensä kaksi tai kolme ongelmaa. Tällä kertaa iso ongelma on kisakylän ruoka, sitä ei ole riittävästi, Anson sanoi.

– Kyse on myös ruoan laadusta. Urheilijoille on tarjottu raakaa lihaa.

Ansonin mukaan kattauksesta on myös puuttunut munia, kanaa ja tiettyjä hiilihydraatteja.

– Heidän (järjestäjien) on kehityttävä ruoanlaitossa radikaalisti parin seuraavan päivän aikana. Urheilijamme ovat päättäneet mieluummin mennä syömään omaan tukikohtaamme Clichyssä.

– Urheilijat eivät mene tukikohtaamme vain lounaalle, he pakkaavat siellä myös päivällisensä, sillä he eivät halua syödä urheilijoiden ravintolassa kisakylässä.

Nimettömänä pysyttelevä brittiurheilija vahvisti The Timesille "ruoan olevan tällä hetkellä ongelma".

– Järjestelyt eivät ole olleet yhtä hyvin organisoituja kuin Japanissa (viime olympialaisissa). Nyt päällä on kaaos, kun suuria määriä ihmisiä on saapunut muutaman viimeisen päivän aikana, urheilija viestitti.

– He sanovat kisojen olevan ympäristöystävällisemmät ja että tarjolla on paljon enemmän kasvipohjaisia ruokia. Mutta joskus ruuhka-aikaan voi olla haastavaa saada kanan palaakaan.

Pariisin olympialaisten avajaiset ovat ohjelmassa perjantaina.

Juttua muokattu kello 8.10. Lisätty maininta Mattssonin kohtaamista ongelmista.

Lue myös:

    Uusimmat