Vierailu Eiffel-tornilla käynnisti karun ketjureaktion – olympiaurheilija passitettiin kotiin Pariisista

Brasilialaisten uimareiden Ana Carolina Vieiran ja Gabriel Santosin vierailu Eiffel-tornissa kävi loppujen lopuksi kalliiksi, kun ketjureaktion seurauksena Vieira passitettiin kotiin kisoista ja Santosille annettiin varoitus.

Pariskunta oli viikonloppuna jättänyt olympiakylän vieraillakseen Eiffel-tornilla. He eivät olleet saaneet uintimaajoukkueelta lupaa tähän. Kun Brasilian uintiliitto sai tietää asiasta, niin molemmille annettiin varoitukset.

– Kaikki tietävät, että he ovat täällä tekemässä työtä, työtä Brasilian hyväksi. Tämä ei ole lomailua tai turistina olemista, tämä on työntekoa, Brasiliain uintimaajoukkueen pomo Gustavo Otsuka sanoi O Globolle.

Vieira otti raskaasti saamansa varoituksen ja lopulta hänet on nyt heitetty kokonaan ulos olympiajoukkueesta.

– Hän rikkoi eettisiä periaatteita ja raivostui valmentajan tekemän päätöksen yhteydessä. Hän oli aggressiivinen ja siihen ei ole varaa, että menettää keskittymisensä kilpailussa. Se on kaikista tärkeintä, Otsuka kertoi.

Santos on julkaissut kuvan pariskunnasta Eiffel-tornilla. Hän kertoi tekstissä, että he luulivat, etteivät tarvitse lupaa vierailulle, koska se ei vaatinut matkustamista julkisella liikenteellä. Hän myönsi, että oli virhe, etteivät he ilmoittaneet asiasta, mutta antoi kovaa palautetta heitä kritisoineille.

– Olemme joutuneet hyökkäyksien kohteeksi sosiaalisissa medioissamme tietämättömien ihmisten toimesta. Päätin sen vuoksi tehdä tämän julkaisun kertoakseni, miten kaikki oikein meni, Santos kirjoitti.

– Olemme asuneet yhdessä yli kolmen vuoden ajan. Tämä on toinen yhteinen kertamme olympialaisissa. Olemme samasta seurasta ja erotamme aina kaiken toisistaan yksityisen ja urheilijaelämän välillä. He tietävät tämän, jotka tuntevat meidät, Santos jatkoi.

Myös Vieira on kommentoinut tapahtumia Instagramissa.

– Haluan pysähtyä hetkeksi ja kiittää teitä kaikkia ystävällisistä viesteistä. En pystynyt ottamaan kenenkään yhteyttä, kun lähdin huoneesta, jossa he kertoivat minulle, että olen ulkona olympialaisista huonon käytöksen takia. Hyvä Jumala, aion todistaa, että en tehnyt mitään väärää, Vieira sanoi.

Nykyään Maxin asiantuntijana työskentelevä yleisurheilulegenda Carolina Klüft otti kantaa asiaan tv-lähetyksessä.

– Todella kova rangaistus. Se on yksi asia, jos siitä sanotaan, asioista pitäisi puhua. He eivät ole orjia. Heitä ei ole lukittu olympiakylään. Se on todella kovaa, jos lähetetään kotiin ja annetaan varoitus siitä, että olet käynyt katsomassa nähtävyyksiä, Klüft totesi.

Katso alta Santosin julkaisu. Pääset kuvissa eteenpäin painamalla nuolta. Jos julkaisu ei näy, niin voit katsoa sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat