Kysely: Lähes joka kymmenes pk-yrittäjistä havainnut korruptiota

Eniten korruptiota ovat kohdanneet rakennusalalla toimivat yrittäjät.

Kahdeksan prosenttia pk-yrittäjistä kertoo havainneensa korruptiota eli vaikutusvallan väärinkäyttöä oman edun tavoittelemiseksi. Tämä käy ilmi Suomen Yrittäjien yrittäjägallupista.

Eniten korruptiota ovat kohdanneet yli kymmenen ihmistä työllistävät ja rakentamisen alalla toimivat yrittäjät. Alueellisesti eniten korruptiota ovat havainneet pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Suomessa toimivat yrittäjät.

Korruptiota on kyselyn mukaan esittänyt useimmin toisen yrityksen edustaja, kunnan tai valtion edustaja tai yksityishenkilö.

Harmaata taloutta on havainnut 11 prosenttia pk-yrittäjistä. Eniten havaintoja harmaasta taloudesta on toimialoista rakentamisesta ja alueellisesti Pohjois-Suomesta.

– Usein ajatellaan, että Suomi on vapaa korruptiosta. Kysely osoittaa, että tämä ei pidä paikkaansa. Tauti vaivaa täälläkin, joskaan ei kovin laajana, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Verianin toteuttamaan yrittäjägallupiin vastasi syys-lokakuun vaihteessa vajaat 1 200 mikroyritysten sekä pienten ja keskisuurten yritysten edustajaa. Tutkimustulosten luottamusväli on 2,9 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Lue myös:

    Uusimmat