Lakot riivaavat maata ja osapuolet ovat syvällä poteroissaan – MTV:n politiikan toimittaja: "Asemasotaa uskottavuuden puolesta"

MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää arvioi, että ammattiliitot ja hallitus ovat nyt niin syvällä omissa poteroissaan, että ulospääsyä on vaikea nähdä.

Lakot vaikuttavat tällä viikolla monen elämään.

Torstaina ne sulkivat osan ruokakaupoista ja lentokenttiä. Perjantaina lakko pysäyttää valtaosan joukkoliikenteestä ja kaukojunista.

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK ja STTK ovat puolestaan osoittivat torstaina mieltä hallituksen työmarkkinauudistuksia vastaan Senaatintorilla Helsingissä.

Sekä työministeri että pääministeri vakuuttavat, että kiistellyistä uudistuksista ei peräännytä.

– Tilanne on niin juntturassa, että on vaikea nähdä molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ainakaan nopeasti, Vesa Kallionpää kommentoi.

– Tässä käydään ikään kuin asemasotaa uskottavuuden puolesta. Kumpikin osapuoli pysyy tiukasti poteroissaan. Taustalla on varmasti niin kunniallisia kuin vähemmän kunniallisia motiiveja, mutta kyllä tämä jumi on niin hankala monella tapaa, että ei tästä usko oikein kenenkään muun hyötyvän kuin poliittisen opposition – joka pääsee sydämensä kyllyydestä haukkumaan hallitusta.

Katso Vesa Kallionpään koko analyysi jutun alussa olevasta jutusta.

Lue myös:

    Uusimmat