Lapsia alettiin rokottaa poliota vastaan Gazassa – tällaista on elää pienen vauvan kanssa keskellä sotaa

Gazassa on meneillään laaja poliorokotuskampanja. Rokotukset aloitettiin, kun vauvan kerrottiin osittain halvaantuneen polioviruksen takia. Poliotapaus oli ensimmäinen alueella yli 25 vuoteen.

Polio on levinnyt Gazassa, koska suurin osa asukkaista on joutunut pakenemaan kodeistaan ahtaisiin ja epähygieenisiin tiloihin Israelin hyökkäyksen vuoksi.

Nuori kahden lapsen äiti Wafaa Abdelhadi, 28, ahtautui alkuviikosta YK:n klinikalle muiden palestiinalaisperheiden tavoin.

– Luojan kiitos lapseni saivat rokotteet poliota vastaan, etteivät he joudu kärsimään tulevaisuudessakaan. Toivottavasti kaikki Gazan lapset saisivat rokotteet, ei vain poliota, vaan myös muita tauteja vastaan, hän totesi uutistoimisto Reutersille.

Ylläolevalla videolla Abdelhadi kertoo, millaista on ollut elää vauvan kanssa sodan keskellä. 

Vaikea tehtävä

Israel ja Hamas aikoivat keskeyttää taistelut Gazan alueella vähintään kahdeksaksi tunniksi päivittäin sunnuntaista tiistaihin, jotta YK saisi aloitettua arviolta 640 000 lapsen rokotukset. 

Kaikkiaan rokotuskampanjan ensimmäinen kierros kestää kymmenisen päivää, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

Alueen terveysministeriön mukaan jo ensimmäisen päivän aikana 72 000 lapsi sai rokotuksen.

WHO:n mukaan vähintään 90 prosenttia lapsista olisi rokotettava kahdesti neljän viikon välein, jotta kampanja onnistuisi, mutta sodan takia laajasti tuhoutunut alue hankaloittaa toimia.

Lue myös:

    Uusimmat