Luna, 24, ajautui kohuun poikaystävänsä kanssa – potkittiin nyt olympialaisista

Saksan huippujuoksija Luna Bulmahn – joka tunnetaan myös nimellä Luna Thiel – on lähetetty kotiin Pariisin olympialaisista. 24-vuotias oli valittanut julkisesti siitä, että hänet pudotettiin Saksan sekaviestijoukkueesta, minkä seurauksena hän menetti mahdollisuuden kilpailla poikaystävänsä rinnalla.

Bulmahn hylättiin yllättäen 4x400 metrin sekaviestijoukkueesta, mihin hän ja hänen kumppaninsa Jean Paul Bredau reagoivat kumpikin vihaisesti sosiaalisessa mediassa.

– Kyllä, paperilla olen toiseksi nopein 400 metrin urheilija, Bulmahn kirjoitti Instagramissa.

– Ei, minua ei kuitenkaan nimetty sekaviestijoukkueeseen.

Bulmahnin paikan otti Alica Schmidt, mutta Saksa suoriutui kisassa heikosti. Se sijoittui karsintakierroksella seitsemänneksi, eikä selvinnyt finaaliin. Kisan jälkeen turhautunut Bredau antoi ymmärtää, että hänen tyttöystävänsä poissaolo vaikutti heidän suoritukseensa.

– Kaikki ei mennyt täydellisesti ennen kisaa. Siksi minulla ei ollut energiaa, Bredau kommentoi.

– Tehtiin joitain päätöksiä, joita kaikki eivät hyväksyneet. Saksan yleisurheiluliitto (DLV) teki hyvin selväksi, että neljän nopeimman on juostava. Tehtiin kuitenkin erilainen päätös.

Bredau, 25, pyysi myöhemmin anteeksi kommenttiaan ja sai luvan jatkaa kilpailemista Pariisissa. DLV ei kuitenkaan ollut yhtä lempeä Bulmahnille, vaan pudotti hänet rangaistuksena myös naisten 4x400 metrin viestistä.

Mediatietojen mukaan Bulmahn on myös lähetetty Pariisista kotiin.

DLV julkaisi myös tapauksesta oman lausuntonsa. Liiton mukaan se laittoi sekaviestiin jalkeille kokoonpanon, jonka tavoitteena oli menestyä.

– DLV:n valmennustiimi teki päätöksen yksimielisesti ja se selitettiin urheilijoille. Jean Paul Bredau on pyytänyt anteeksi ja osallistuu 400 metrin yksilöjuoksuun. Luna Bulmahnia ei kuitenkaan käytetä Pariisin viestissä, DLV kommentoi.

– Viestijuoksu on joukkuelaji. Urheilijat ja valmentajat muodostavat tämän joukkueen. Menestys riippuu hyvästä tiimityöskentelystä ja kaikkien keskinäisestä luottamuksesta.

Osaksi kohua joutunut Schmidt oli puolestaan harmissaan valintojen aiheuttamasta sekasotkusta.

– Ennakkoon oli erimielisyyksiä. Minun on sanottava, että olemme tiimi, Schmidt kommentoi.

– Meidän pitäisi pysyä yhdessä. Meidän pitäisi luottaa siihen, mitä valmentajat päättävät, ja olla henkisesti valmiita sen mukaisesti. Kaikki valmistautuvat tähän kolme vuotta. Jos seisoo tässä eikä tue viestijoukkuetta täysin – minusta se on vaikeaa (olla mukana).

Naisten 4x400 metrin viestijuoksu – johon Bulmahn ei nyt saa osallistua – käynnistyy torstaiaamuna. Mitalikilpailu käydään perjantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat