Luulitko, ettei pysäköinnin alkamisaikaa tarvitse enää ilmoittaa? ParkkiPaten toimitusjohtaja: "Tavoitteeseen ei päästä, jos..."

Yksityinen pysäköinninvalvontayritys ParkkiPate kertoo tiedotteessaan, että moni autoilija suhtautuu pysäköintiin huolettomasti.

ParkkiPaten tilastot paljastavat, että viime vuonna jopa neljäsosa valvontamaksun saaneista autoilijoista olisi välttynyt maksulta, jos olisi käyttänyt pysäköintikiekkoa.

ParkkiPaten toimitusjohtaja Christan Metsäranta kertoo, että pysäköintikiekon unohtuminen on ollut aina pysäköintivirhetilastojen kärjessä, eikä viime vuosi tuonut merkittävää muutosta, vaikka pysäköintinsä alkamisen saa kesäkuussa voimaan tulleen uuden tieliikennelain myötä ilmoittaa myös muilla keinoin.

–  Uusi laki teki saapumisajan merkitsemisen hyvin helpoksi, sillä saapumisajan voi kirjoittaa vaikka ruutupaperille, kunhan aika on ilmoitettu selkeästi havaittavalla tavalla, Metsäranta kertoo tiedotteessa.

Lain suomasta helpotuksesta huolimatta lähes 25 prosenttia virhemaksun saaneista autoilijoista oli jättänyt ilmoittamatta pysäköintinsä alkamisajan. Metsäranta muistuttaa, että viime kädessä tällainen suhtautuminen voi johtaa siihen, että esimerkiksi liikekeskuksen asiakaspaikat ovat aina vähissä. 

– Jos pysäköinti on sallittua vain tietyn aikarajan, on siihen hyvä syy. Säännöillä halutaan varmistaa, että asiakaspaikat riittävät mahdollisimman monelle autoilijalle. Sallittu aika on mitoitettu niin, että sen aikana ehtii hyvin hoitaa asiansa. Tavoitteeseen ei päästä, jos samat autot seisovat asiakaspaikoilla koko päivän, hän perustelee.

5 yleisintä syytä, joista ParkkiPate määräsi valvontamaksuja vuonna 2020

  1. Pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen 
  2. Pysäköinti ilman alueen pysäköintitunnusta 
  3. Pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen 
  4. Sallitun pysäköintiajan ylitys 
  5. Pysäköinti muualle kuin merkityille paikoille

Lähde: ParkkiPate

Lue myös:

    Uusimmat