Maaliaan juhlinut maajoukkuejalkapalloilija pidätettiin – "Vihanlietsontaa"

Israelin miesten jalkapallomaajoukkueen pelaaja Sagiv Jehezkel pidätettiin sunnuntaina Turkissa, kun laitahyökkääjä oli juhlinut maan liigapelissä tekemäänsä maalia Gazan sotaan viittaavalla viestillä.

Antalyasporin paidassa pelannut Jehezkel, 28, osoitti Trabzonsporia vastaan tehdyn maalinsa jälkeen vasemmassa ranteessaan ollutta sidettä, jossa luki "100 päivää. 07/10."

Gazan sota alkoi 7. lokakuuta, kun äärijärjestö Hamas iski yllättäen Israeliin ja surmasi yli 1 100 ihmistä ja otti yli 200 panttivankia. Israel on vastannut hyökkäykseen silmittömällä voimalla. Äärijärjestö Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan Israelin armeijan tekemissä iskuissa ja taisteluissa on kuollut noin 24 000 ihmistä, joista valtaosa on ollut siviilejä, naisia ja lapsia.

Turkin oikeusministeri Yilmaz Tunc kertoi X-tilillään, että Antalyan syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan Jehezkelin tekemästä "vihanlietsonnasta".

– Jatkamme sorrettujen palestiinalaisten tukemista, Tunc lisäsi ja kutsui Israelin tekemiä iskuja Gazaan kansanmurhaksi.

Antalyaspor kertoi antaneensa Jehezkelille potkut seuran toiminnasta. Myös Turkin jalkapalloliitto tuomitsi tapauksen ja sanoi, että Antalyasporin tekemä päätös potkuista oli "asianmukainen".

Jehezkel on pelannut Israelin A-maajoukkueessa kahdeksan ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat