Marika varmisti hotellista etukäteen sähköauton latausmahdollisuuden – tästä hän maksoi 20 euroa

Marika Tuohimaa yllättyi, millainen latauspaikka hotellilla oli tarjota sähköautoilijalle.

Vaasalainen Marika Tuohimaa oli lomamatkalla Lapissa ja halusi varmistaa etukäteen torniolaisesta hotellista sähköauton latausmahdollisuuden. 

Tuohimaa sai puhelimessa myöntävän vastauksen ja varasi latauspaikan hintaan 20 euroa yöltä. Hinta sisälsi pysäköinnin.

Kun Tuohimaa saapui hotellille, sai hän tarkat ajo-ohjeet parkkihalliin. 

– Hotellivirkailijan käyttämä pistorasia-sana särähti korvaan, mutta ajattelin, että ehkä virkailija vain sekoittaa termit. 

Ei sekoittanut. Kyseessä todellakin oli kotitalouksista tuttu tavallinen pistorasia. Hotellilla oli tarjota sähköautoilijalle niin sanottu sukopistorasia eli suojamaadoitettu ulkopistorasia. 

Vain 80 latauskilometriä yön aikana

Lataaminen on sukopistorasialla tunnetusti hidasta. Tuohimaa käytti autonsa lataamiseen sukolatausjohtoa, joka yllättäen löytyi pienen etsinnän jälkeen tavaratilasta. Tavallisesti Tuohimaa käyttää pikalatausta matkan varrella.

– Hotelliyön aikana lataus tuotti 80 ajokilometriä. Toisaalta auto oli hyvässä turvassa, eikä kadulla. Tulevaisuudessa taidan kuitenkin vähän tarkentaa kysymystäni, että millainen latausmahdollisuus on, Tuohimaa toteaa MTV Uutisille. 

Akun lataaminen täyteen sukolla olisi vienyt 24 tuntia auton oman applikaation mukaan. Tuohimaan kokemus on herättänyt myötätuntoista huvitusta Facebookin Latausverkosto – Nyt! -ryhmässä.

Motiva: Pistorasia ei saa olla kulunut

Silmämääräisesti hotellin tarjoama pistorasia näyttää kuvassa  parhaat päivänsä nähneeltä. 

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan sivuilla muistutetaan, että mikä tahansa kotitalouspistorasia ei ole turvallinen täyssähköauton tai ladattavan hybridin lataamiseen. Pistorasia voi olla kulunut, hapettunut tai jopa viallinen. 

Motivasta varoitetaan, että kuumentunut pistorasia tai syöttökaapeli voi pahimmillaan aiheuttaa tulipalon.

Lue myös:

    Uusimmat