McLaren-pomo teki jykevän linjauksen tallihierarkiasta – "Ei ole terveellinen tapa johtaa"

F1:ssä ajavan McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella painottaa, ettei brittitalli aio tehdä MM-sarjassa toisena olevasta Lando Norrisista tallin ykköskuljettajaa.

Uransa parasta F1-kautta ajava Norris ajoi viime sunnuntaina uransa toiseen osakilpailuvoittoon, kun hän ajoi Hollannin GP:ssä ruutulipulle ylivoimaisena ykkösenä. McLarenin vahvat otteet ovat herättäneet keskusteluita jopa kuljettajien maailmanmestaruudesta, vaikka Norris on vielä 70 pistettä sarjaa johtavaa Verstappenia perässä.

McLarenin tallipäällikkö Andrea Stellalta udeltiin Hollannin GP:n jälkeen siitä, aikooko talli suosia jatkossa Norrisia maksimoidakseen tämän mahdollisuudet Verstappenia vastaan käytävässä mestaruustaistelussa.

Stella vakuuttaa, ettei McLaren aio tehdä Norrisista tallin ykköskuskia loppukaudeksi, vaikkakin tilanteen vaatiessa Norrisia tullaan auttamaan korjaamaan kisoista maksimaalisen pistepotin.

– Meillä on yhdeksän kisaa jäljellä. Jos luomme ykköskuskin, niin mitä me teemme? Teemme kaiken vain yhden kuljettajan eteen? Tämä ei ole terveellinen tapa johtaa tallia, Stella sanoo The Guardianin mukaan.

– Analysoimme tilanteen jokaisessa kisassa erikseen. 50-50-tapauksissa, jos Lando tarvitsee hieman ekstratukea, tulemme antamaan sen hänelle. Mutta tallissa on myös Oscar (Piastri). Tallin ei pidä tehdä asioita, jotka eivät ole hänelle kohtuullisia. Olemme tässä yhdessä.

Tallimääräysten käyttämistä Stella ei kuitenkaan poissulje. Talli on tehnyt kauden aikana kuljettajilleen pelisäännöt selviksi siitä, miten tallitovereiden väliset kilpailutilanteet hoidetaan.

Siitä saatiin osviittaa jo Unkarissa, kun McLaren pyysi lähdössä tallitoverilleen taipunutta, mutta varikkopysähdysten aikana takaisin kisan kärkeen noussutta Norrisia päästämään Piastri edelleen ennen ruutulippua.

– Me olemme jo käyneet keskusteluja tallimääräyksistä ensimmäisestä kisasta lähtien, koska sitä haluaa aina lähteä kisaan selvän ajatuksen kanssa siitä, kuinka me hoidamme sisäiset kilpailutilanteet. Näin tapahtuu koko kauden ajan, Stella painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat