Kalle Rovanperä sinetöi ennennäkemättömän tempun

Kalle Rovanperä kaasuttelee Chilen MM-rallin voittoon – jää täpärästi Power Stagen pohjista 2:39
Kalle Rovanperä varmistaa Chilen MM-rallin voiton ja Toyotan muhkean pistesaaliin

Toyota herätti MM-rallikauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa valmistajien mestaruustaistelun uudelleen henkiin. Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Sébastien Ogier ajoivat tallille täydet pisteet Chilestä.

Vastoinkäymisten sävyttämät Suomen ja Kreikan MM-rallit pudottivat Toyotan reilussa kuukaudessa yhden pisteen takamatkalta peräti 35 pisteen päähän Hyundaista.

Chilessä piste-ero puolittui, ja tallit lähtevät kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun 17 pisteen erolla.

Suurimman osan Toyotan pistesaldosta Chilessä kerryttivät kisassa kaksoisvoiton saavuttaneet Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans, joka saavuttivat lauantain jälkeisillä ykkös- ja kakkossijoillaan yhteensä 33 pistettä.

Sunnuntain kokonaisajoissa ykkönen oli lauantaina kisan keskeyttänyt Sébastien Ogier ennen Rovanperää ja Evansia. Tallipisteitä kuittaavat vain kunkin tallin kaksi parasta, eli Ogier ja Rovanperä toivat tässä kategoriassa 13 lisäpistettä.

Samat herrat muodostivat kärkikaksikon myös rallin päättäneellä Power Stagella, ja näin Toyotan pistepotti kasvoi vielä yhdeksällä kaikkiaan 55 pisteeseen. Täyden saaliin varmisti viimeisenä päätöspätkän läpi ajanut Rovanperä, joka päihitti kolmanneksi parhaan ek-ajan tehneen Hyundain Ott Tänakin 2,5 sekunnilla.

Kyseessä on ensimmäinen kerta tälle kaudelle uudistetun pistejärjestelmän aikana, kun yksi talli saavuttaa yksittäisestä kisaviikonlopusta täydet 55 pistettä.

Sunnuntaipäivät olivat ennen tätä olleet pitkään Toyotan murheenkryyni. Talli oli saanut Hyundaita enemmän sunnuntaipisteitä viimeksi huhtikuussa Kroatiassa eli seitsemän osakilpailua aikaisemmin. Täydet sunnuntaipisteet Toyota oli kuitannut kerran aiemminkin, ja tämä tapahtui helmikuussa Ruotsissa.

Lue myös:

    Uusimmat