MM-rallissa huima suomalainen kaksintaistelu: "Pitäisi pystyä voittamaan"

Sami Pajari ei osannut odottaa Toyotan tarjousta: "Kärpänen puraisi aika kovaa" 0:56
Sami Pajari ei osannut odottaa Toyotan tarjousta: "Kärpänen puraisi aika kovaa"

Kahden MM-rallin pestin Toyotalla saaneen Sami Pajarin paras mittatikku Chilen osakilpailuun on Hyundain puolelta Esapekka Lappi, sanoo MTV Urheilun asiantuntija Riku Tahko.

Pajari pääsee näyttämään taitonsa Toyotan Rally1-autolla tulevan viikonlopun Chilen sorarallissa ja perään lokakuussa Keski-Euroopan asfalttiteillä.

Suomen MM-rallissa pääluokassa neljänneksi yltäneeltä Pajarilta pitää voida odottaa tulosta myös Chilessä, toteaa asiantuntija Riku Tahko.

– Kyllä Samille pitää olla mielestäni asettaa myös tavoitteet korkealle sen takia, että hänet on nyt oikeasti palkattu ajamaan uusi kilpailu Rally1-autolla ja Toyotan tehdastiimin väreissä, Tahko sanoo.

– Silloin pitää katsoa sellainen sopiva pari Hyundain puolelta, ja tämä pitäisi pystyä voittamaan. Olisiko se esimerkiksi Esapekka Lappi, jota pitäisi pystyä härnäämään, sitä kautta auttamaan tiimiä ja pelaamaan Hyundai-porukkaa pois edestä? Tahko toteaa.

Pajari ja Lappi ajavat molemmat jatkonsa puolesta

Pajari korvaa Chilessä japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan. Japanilaiskuskin korvaaminen japanilaisessa tiimissä antaa vahvaa vihjettä siitä, että Toyotan on nyt vastattava Hyundain esittämään haasteeseen.

– Kova päätös tiimiltä. Se osoittaa johtajuutta tällä hetkellä, Tahko kehuu.

– Tämä on tosi hyvä näytönpaikka Pajarille ensi kautta ajatellen, mutta se myös näyttää sen, että Takamoto Katsutakaan ei ole koskematon.

Myös Esapekka Lapilla on Chilessä paljon todistettavaa. Suomalaiskuski on Ruotsin voittonsa jälkeen saanut ajaa vain Kenian, Latvian ja Suomen osakilpailut laihalla menestyksellä. Komean uran jatko saattaa nyt olla katkolla.

– Lapin osalta on nyt mielenkiintoista seurata, että onko jopa uran viimeinen kilpailu, onko viimeinen kilpailu Hyundailla vai saako jonkun osa-aikadiilin ensi vuodelle? Tahko pohtii.

– Paljon myös riippuu Chilen tuloksesta. Podiumille kun ajaa, niin varmasti on äkkiä neuvottelutilanne erilainen. Hänellä ei muuten ole hirveän hyvä kausi ollut tähän mennessä.

Chilen MM-ralli käynnistyy Suomen aikaa perjantaina iltapäivällä ajettavilla erikoiskokeilla.

Lue myös:

    Uusimmat