MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: Teheranin isku on noloa Yhdysvaltain hallinnolle

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen ei usko Teheranin iskun vaikuttavan hyvältä Yhdysvaltain hallinnon ja Joe Bidenin kannalta, jonka tavoite presidentinvaalivuonna on rauhoittaa Lähi-idän tilannetta. 

Yhdysvalloissa on arvioitu Hamas-johtaja Ismail Haniyehin salamurhan vaikeuttavan tulitaukoneuvottelujen lisäksi panttivankitilannetta sekä lisäävän jännitteitä Lähi-idässä. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo Valkoisen talon olevan tilanteesta ja sen mahdollisesta eskalaatiosta äärimmäisen huolissaan.

– Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kerrotaan ottaneen yhteyttä Qatariin ja pyytäneen, että Qatar puhuisi Hamasin kanssa, jotta tilanne ei eskaloituisi enemmän.

Huolta herättää myös se, että Israeliin kohdistuu mahdollisesti vastaiskuja eri suunnista. 

– Mahdollisena pidetään myös sitä, että juutalaisyhteisöihin globaalisti tehdään jonkinlaisia iskuja ja amerikkalaisten näkökulmasta huoli on myös amerikkalaisjoukoista Lähi-idässä, Karppinen kertoo. 

Teheranin isku näyttää huonolta Yhdysvaltain hallinnolle

Blinken on väittänyt, ettei Yhdysvallat tiennyt Teheranin iskusta etukäteen. 

Karppisen mukaan tämä "on noloa ja näyttää huonolta" Yhdysvaltain hallintoa sekä presidentti Joe Bidenia kohtaan.

– Yksi Bidenin tärkeimmistä ulkopoliittisista tehtävistä ja tavoitteista näin presidentinvaalivuonna on saada rauhoitettua Lähi-idän tilannetta. Kuten tiedetään, viimeisimmät iskut tuskin näin tekevät. 

Karppinen kertoo tilanteen näyttävän myös siltä, että Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu luottaa Bidenin pysyvän maan tukena tilanteesta riippumatta. 

– Hän (Netanjahu) tekee omaa uhkarohkeaa eristäytynyttä politiikkaa Yhdysvaltain tahdosta huolimatta. 

Juttua oikaistu 21.55: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti iskuista, todellisuudessa kyseessä oli yksi isku. Jutussa kerrottiin myös Karppisen sanoneen sanatarkasti iskun olleen "nolo ja huono juttu". Karppinen sanoi iskun olevan noloa ja näyttävän huonolta. 

Lue myös:

    Uusimmat