Näin valmistuu hernepestopasta – nappaa talteen Olet mitä syöt -jakson resepti

Olet_mita_syot_S6_eps2_Vilma_Karjalaisen_uuden_ruokavalion_poyta_001
Vilma Karjalaista opastettiin terveellisemmän ruoan saloihin toisessa Olet mitä syöt -jaksossa. MTV Oy / Jori Heikkinen
Julkaistu 25.04.2024 21:00
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Vilma Karjalainen sai Olet mitä syöt -jaksossa hernepestopastan reseptin. 

Olet mitä syöt -sarja jatkoi 25. huhtikuuta 6. tuotantokauden jaksoin. Kauden toisessa jaksossa Pippa Laukka ravisteli Vilma Karjalaisen rutiineja ja sai tämän keskittymään pitkästä aikaa myös omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Katso alta, kauden toisen jakson resepti:

Marttojen hernepestopasta

AINEKSET:

300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 prk (200g) kaurafraichea tai ranskankermaa

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.

Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 18.4. klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Olet mitä syöt