Vilma Karjalainen sai Olet mitä syöt -jaksossa hernepestopastan reseptin.
Olet mitä syöt -sarja jatkoi 25. huhtikuuta 6. tuotantokauden jaksoin. Kauden toisessa jaksossa Pippa Laukka ravisteli Vilma Karjalaisen rutiineja ja sai tämän keskittymään pitkästä aikaa myös omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa.
Katso alta, kauden toisen jakson resepti:
Marttojen hernepestopasta
AINEKSET:
300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 prk (200g) kaurafraichea tai ranskankermaa
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.
Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.