Poimi Olet mitä syöt -ohjelmasta reseptivinkki.
Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuva Elena Vikström sai torstaina 19. tammikuuta nähdyssä jaksossa Markus Hurskaiselta reseptivinkin larb gai -annokseen.
Ainesosat:
1 pkt (400g) kanan jauhelihaa
4 kpl limeä
3 sitruunaruohoa
kalakastiketta
1 sipuli
3-4 kynttä valkosipulia
2 chiliä
1 pnt tuoretta korianteria
1 pnt tuoretta vahvaa minttua
Täysjyväriisiä
1 tuore kurkku
1 varhaiskaali
Paahdettua seesamiöljyä
Suolaa
Riisiviinietikkaa
(Kananmunia)
Rypsiöljyä paistamiseen
Resepti:
Alkuun paahda raaka riisi kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Jauha riisi blenderissä tai morttelissa karkeaksi jauhoksi.
Paista kanan jauheliha pannulla öljyssä kypsäksi, mutta varo ettet ruskista.
Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna chilit. Kuori ja pilko sitruunaruoho. Lisää sipulit, chilit ja sitruunaruoho kanan jauhelihan joukkoon.
Lisää seokseen kalakastike, vesi, sokeri, limetinmehu ja raastettu kuori. Paista seosta pannulla kunnes neste haihtuu.
Raasta kaali ja kurkku ja mausta seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla.
Asettele larb gai lusikoimalla seosta raastesalaatin päälle. Ripottele päälle paahdettu riisijauho ja hienonnetut korianterit sekä mintunlehdet. Halutessasi tarjoile paistetun kananmunan kanssa.'