Resepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!
Yksi tämän hetken puhutuimmista superfoodeista on lapsuuden inhokkivihannes – parsakaali. Tästä vihreästä vihanneksestä syntyy hetkessä herkullinen ja hyvinvointia edistävä annos, joka maistuu taatusti koko perheelle.
Sen lisäksi, että parsakaali on kevyttä ja antioksidanttipitoista syötävää, se on täynnä kollageenin tuotannon kannalta tärkeitä hivenaineita, kuten C-vitamiinia.
Kollageeni on puolestaan se aine, joka saa ihosi, hiuksesi ja kyntesi loistamaan. Toisin sanoen, parsakaalin syöminen nuorentaa ja saa sinut hehkumaan!
Videolla kerrotaan, mitä parsakaalin varsista ovi valmistaa. Artikkeli jatkuu videon alla.
Jos haluat kirkkaan ihon, mutta parsakaali ei kuulu suosikkivihannestesi joukkoon, ei hätää! Nirsoimmankin syöjän lumoaa paahdetusta parsakaalista valmistuva pesto, jonka voit nauttia herkullisen pasta-aterian osana.
Parsakaalipestopasta (4 annosta)
1 parsakaali
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl oliiviöljyä
3/4 tl hienoa merisuolaa
1/4 tl mustapippuria jauhettuna
0,5 dl manteleita
2 rkl raastettua parmesaania
1 tl sitruunankuorta ja 1 rkl sitruunamehua
7 dl rucolaa
2,5 dl pastan keitinvettä
225 g pastaa
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa tarvittaessa osiin. Kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se osiin. Sekoita kulhossa parsakaalin osat, valkosipulimurska, ruokalusikallinen oliiviöljyä, ¼ teelusikallista suolaa ja 1/8 teelusikallista pippuria. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Käännä paistamisajan puolivälissä.
Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen peston valmistusta varten.
Ota talteen myös muutaman desilitran verran kypsiä parsakaaleja. Siirrä loppu parsakaaliseos tehosekoittimeen. Lisää joukkoon vesi, mantelit, juusto, sitruunan raastettu kuori ja -mehu, 2 desiä rucolaa sekä jäljelle jääneet osat öljystä, suolasta ja pippurista. Aja tasaiseksi.
Yhdistä kulhossa kypsä pasta, pesto, parsakaalit ja rucola. Sekoita ja jaa neljään kulhoon.
Lähde: Realsimple
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka