Nainen yritti surmata äitinsä ja veljensä Vantaalla – perhe sai häädön syytetyn pelattua rahat: MTV paikalla oikeudessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti tänään Vantaan Keimolassa huhtikuussa tapahtuneen perhesurman yrityksen käsittelyn.

Syyttäjä vaatii pakistanilaistaustaiselle, mutta Suomessa pitkään asuneelle naiselle vankeutta kahdesta murhan yrityksestä ja maksuvälinepetoksesta.

Vuonna 1976 syntynyt nainen yritti surmata iäkkään äitinsä ja itseään vanhemman veljensä kolmikon yhteisessä kodissa tiistaina 9. huhtikuuta. Yritys keskeytyi viranomaisten saavuttua paikalle. 

Nainen osallistui oikeudenkäyntiin paikan päällä. Hän saapui saliin farkkuihin ja avonaiseen huppariin pukeutuneena. Kasvoillaan hänellä oli kasvomaski.

Saliin astuttuaan nainen veti hupparinsa hupun päähänsä siksi aikaa, kun median valokuvaajat kuvasivat häntä. Kuvaajien poistuttua nainen riisui huppunsa.

Ennen istunnon alkua nainen kysyi oikeuden puheenjohtajalta englanniksi, onko hänen mahdollista esittää kysymyksiä oikeudenkäynnin aikana. Puheenjohtaja selitti, että lähtökohtaisesti syytetyn asianajaja esittää kysymykset. Syytetyn asianajaja osallistuu oikeudenkäyntiin poikkeuksellisesti etäyhteydellä. Salissa hänen vieressään istuu tulkki.

Kylmäävä suunnitelma

Syyttäjän mukaan nainen suunnitteli tappavansa itsensä, veljensä ja äitinsä. Rikoksen taustalla oli se, että naisen äiti oli saanut häädön, koska nainen ei ollut maksanut heidän asuntonsa vuokraa ensimmäisen kuukausierän jälkeen. Häätöprosessi oli kestänyt jo vuoden.

Nainen yritti järjestää itselleen, äidilleen ja veljelleen uutta asuntoa noin kaksi viikkoa, mutta häätöpäivän iltapäivään mennessä hän ei ollut siinä onnistunut, koska rahaa ei ollut.

Koska nainen ei saanut järjestettyä uutta yhteistä asuntoa, hän kirjoitti itsemurhaviestin, jossa kertoi, ettei häntä, äitiään ja veljeä tule elvyttää.

Nainen sekoitti huumaavia lääkkeitä kolajuomaan ja antoi sen läheisilleen. Teko jatkui makuuhuoneessa, kun nainen havaitsi, ettei kolajuoma aiheuttanut veljen kuolemaa. Nainen viilsi uhrien ranteita ja jätti vertavuotavan uhrit niille sijoilleen. Sitten hän pesi käyttämänsä veitsen.

Syyttäjän mukaan rikos oli erityisen törkeä, koska näkövammainen veli ja liikuntarajoitteinen äiti olivat naisesta riippuvaisia, eikä heillä ollut perheen ulkopuolista tukiverkkoa.

Molemmat uhrit saivat hengenvaaralliset vammat ja lääkemyrkytyksen, jonka vuoksi heidät kytkettiin sairaalassa hengityskoneeseen. Teko jäi yritykseksi sattumanvaraisesta syystä. Ilman oikea-aikaista sairaalahoitoa uhrit olisivat todennäköisesti kuolleet.

Teko keskeytyi, kun vuokrayhtiön edustaja sattui paikalle tarkistamaan, onko asunto häädön myötä tyhjä. 

Otti lainaa ja pelasi

Lisäksi syyttäjä vaatii naiselle rangaistusta maksuvälinepetoksista. Nainen käytti perheenjäsentensä verkkopankkitunnuksia ilman lupaa ja haki heidän henkilötiedoillaan lukuisia lainoja yhteensä kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Nainen käytti lainat ja perheenjäsenten muut rahat uhkapeleihin.

Oikeudenkäyntiin saapunut naisen veli ilmoitti heti istunnon alussa, ettei vaadi korvauksia tai yhdy syyttäjän vaatimuksiin. Nainen itse kiistää syytteet, mutta myöntää kaksi törkeää pahoinpitelyä ja toissijaisesti kaksi surman yritystä. Lisäksi hän myöntää perusmuotoiset maksuvälinepetokset.

Naisen mukaan kolmikko yritti itsemurhaa yhdessä ja yksissä tuumiin. Tekoon oli siis uhrien suostumus, ja nainen oli teossa avustajana.

Maksuvälinepetoksiin nainen totesi, että hänellä oli saatavia veljeltään. Vain osa varojen käytöstä oli epäasiallista.

Nainen on ollut vangittuna huhtikuusta asti. Hän pyytää päästä mielentilatutkimukseen. Asian käsittely jatkuu vielä tiistaina, jolloin oikeus kuulee todistajia.

Lue myös:

    Uusimmat