Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa maanantaina 3.2. valmistetaan herkullisia arkiruokia, kuten nuudelisalaattia.
Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen opastaa Toivakassa asuvan perheen kokkaamaan ilman liian tarkkoja reseptejä
Poimi talteen helpot ja herkulliset vinkit!
Paistettua lohta ja juureksia
Lohifilettä
1 bataatti
½ fenkoli
1 sipuli
3 maa-artisokkaa (ei pakollinen)
Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 paksoi eli pinaattikiinankaali
Timjamia
Valkosipulinkynsi
Mustapippuria
Suolaa
Rypsiöljyä paistamiseen
Avokado-sitruunaöljyä juurestenmaustamiseen
Voita lohen paistamiseen
Resepti: Juurekset
Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise bimeistä hieman varren kantoja pois. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa.
Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia. Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, bimit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
Resepti: Lohi
Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti. Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.
Nuudelisalaatti
500 gr porsaan sisäfilettä
Nuudeleita
1 paprika suikaloituna
Kiinankaalia suikaleena / muutama lehti
2 porkkanaa suikaloituna
Puolikas chili silputtuna
n. 7 cm purjon valkoista osaa
2 valkosipulinkynttä
Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
Ponzu- sitrussoijakastike
Teriyaki-kastiketta
Suolaa
Korianteria silputtuna
Poista kalvot lihasta ja leikkaa ohuita viipaleita poikkisyyn suuntaisesti. Paista nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Nosta lihat sivuun odottamaan.
Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin että ne peittyvät. Sekoita hieman ja laita kansi päälle, kunnes nuudelit ovat hautuneet kypsäksi eli noin viisi minuuttia (tarkista pakkauksesta aika, älä kypsytä ylikypsiksi). Siivilöi vesi pois nuudeleista.
Suikaloi kasvikset ja silppua chili.
Kuumenna pannu todella kuumaksi, lisää pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja nostele vihannekset pannulle paistumaan. Paista vihanneksiin vähän väriä, mutta älä paista niitä läpikypsäksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Paistamisen loppuvaiheessa lisää silputut valkosipulinkynnet. Leikkaa broccolinit kahteen osaan ja lisää pannulle, freesaa eli paista vielä kevyesti.
Kaada vihannekset nuudeleiden joukkoon.
Lorauta nuudeleiden sekaan ponzua ja teriyaki-kastiketta, rouhi joukkoon vielä mustapippuria ja sormisuolaa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Silppua korianteria ja sekoita nuudeleiden joukkoon. Lisää paistetut possun sisäfileet.
Kasvislasagne
Lasagnelevyjä
2 kesäkurpitsaa
1 munakoiso
4 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Paljon raastettua parmesan- juustoa
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin neljään osaan ja leikkaa lohkoiksi. Kuutioi munakoiso. Silppua sipulit ja murskaa valkosipulit. Lohko paprikat.
Kuumenna öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsalohkot, munakoisot ja sipulit parissa erässä niin, että niihin tulee hieman ruskistunut pinta. Lisää valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit ja hieman niiden öljyä maustamaan. Kaada kaikki kattilaan ja lisää säilyketomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmista valkokastike
Bechamel eli valkokastike:
80 g voita
1,2 dl vehnäjauhoja
1 l punaista maitoa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl kanelia
Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.
Voitele uunivuoka ja laita ensin kasviksia, lasagnelevyt ja sitten valkokastiketta. Tee muutamia kerroksia, jätä päällimmäiseksi valkokastike ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia
Bolognese kastike
Lasagnelevyjä
800g naudan paistijauhelihaa
4 varsisellerin vartta
2 sipulia
3 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
3 tölkkiä säilyketomaatteja
Suolaa
Parmesan- juustoa kuorrutukseen
Pilko varsisellerit, sipulit ja porkkanat. Freesaa kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle. Lisää säilyketomaatit kasvisten sekaan ja mausta suolalla, tuoreella timjamilla ja oreganolla.
Ruskista jauheliha kahdessa erässä kuumalla pannulla. Kaada isoon kattilaan ja rouhi joukkoon mustapippuria. Kaada myös tomaattikastike kattilaan jauhelihan kanssa ja anna porista miedolla lämmöllä tunnin verran.
Valmista valkokastike
Bechamel eli valkokastike:
80 g voita
1,2 dl vehnäjauhoja
1 l punaista maitoa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl kanelia
Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.
Voitele uunivuoka ja laita ensin bolognese, lasagnelevyt ja sitten valkokastiketta. Tee muutamia kerroksia, jätä päällimmäiseksi valkokastike ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia
Perunasalaatti
500g keitettyä perunaa
6 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl Dijon-sinappia
Suolaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
Sitruunamehua
Keitä munat ja perunat ja anna jäähtyä. Sekoita jogurtti, sinappi, suola ja sitruunanmehu yhteen. Maista. Pilko jäähtyneet perunat ja kanamunat ja sekoita kastike joukkoon.
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20!
Uusimmat
-
12:15
Hollywood-tähti Eva Longoria perheineen muutti pois Yhdysvalloista – yhtenä syynä Trumpin uudelleenvalinta
-
12:08
THL: Nykyinen turkistarhaus muodostaa jatkuvan riskin koronaa vakavammalle pandemialle
-
12:03
Sofia Virta kommentoi Haaviston vetäytymistä pormestarikisasta: "Ei kyse ollut mistään sekoilusta"
-
11:53
Turvakodit täynnä ja poliisi lakkauttaa niille tärkeän yksikön – rikosprofessori kritisoi: "Kyse ei vain siitä, paljonko maksaa"
-
11:36
Liigaillan paini meni keppihevosteluksi: "Enpä ole tällaista Vesivehmaan jenkkaa toviin nähnyt"
-
11:20
Julkkisjuristi Heikki Lampela on taas asianajaja – hehkuttaa elämän hymyilevän: "Hyppelen virkistävän kylmään veteen"
-
11:01
Mikael ja Metti Forssellille kutsu Linnan juhliin
-
10:58
17 stadionin tornin pino: Yksi kuva näyttää, kuinka paljon tietoa Helsingin tietomurrossa saattoi joutua vääriin käsiin
-
10:55
Irlannista kajahti paljonpuhuva näkemys Huuhkajien esityksestä
-
10:54
Miksi suihkuverho lähentelee? Tästä ärsyttävä arkiongelma johtuu
-
10:39
Nordea: Toiminnassa ei ole häiriötä
-
10:38
Pekka Pouta: Tämä Itämeren "otus" voi tuoda pian etelään 20 senttiä lunta – säälimätön viesti jalankatkojamiehille
-
10:38
Kärpät sekaisin: Tätä hämmästyttävää peluutusratkaisua on mahdotonta perustella – "Kovassa paikassa"
-
10:30
Poliisin voimakeinoissa ei moitittavaa itsenäisyyspäivänä – oikeusasiamies: Poliisihevosen toiminta ei hyväksyttävää
-
10:22
Käräjäoikeus hylkäsi HS:n poliisijutusta nostetut syytteet
-
10:22
Yllätysveto: SM-liigassa lopettanut peluri palasi eläkkeeltä
-
10:13
Lahjoititko kadulla tai kauppakeskuksessa rahaa kuurolle? Sinua on huijattu
-
10:08
Ainakin 10 kuollut Espanjassa tuhoisassa vanhainkotipalossa
-
10:05
Alaikäinen postinjakaja jätti yli 2 500 lähetystä jakamatta – sanoi syyksi vaikean elämäntilanteen
-
09:58
VR luopuu maanteiden tavarakuljetuksista –aikoo myös myydä asema- ja varikkokiinteistönsä
-
Lataa lisää