Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vieraillaan Rovaniemellä.
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan huippukokki Kari Aihisen kanssa nopeita arkiruokia. Herkullisen pastan täytteiksi sopivat sekä kasvikset että broileri. Jälkiruoaksi paistetaan pannukakku.
Kasvispasta
Keittämätöntä pastaa 100 g/hlö
Rypsiöljyä
4 porkkanaa
Parsakaalia
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Tomaattia
Paprikaa
Suolaa
Mustapippuria
Basilikaa
Parmesan-juustoa
Persiljaa
Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois kypsistä pastoista ja jätä ne odottamaan.
Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Pilko porkkanat suikaleiksi ja parsakaalit sekä paprikat viipaleiksi. Kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita muutama minuutti ja lisää sitten parsakaalit ja porkkanat. Freesaa taas hetki ja lisää paprikat ja tomaattikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun tomaatit ovat pehmenneet, sekoita vihannekset pastan joukkoon ja kaada päälle vielä loraus oliiviöljyä. Viimeistele annokset parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.
Broileripasta
Keittämätöntä pastaa 100 g/hlö
1 pkt pekonia
350 g broilerin suikaleita tai leikkaa kokonaisesta rintafileestä suikaleita
½ sipulia
4 dl kermaa
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois kypsistä pastoista ja jätä ne odottamaan.
Pilko pekonit ja nosta ne kylmälle paistinpannulle, laita pannu lämpenemään ja ruskista. Kun pekonit ovat ruskistuneet, lisää pilkotut sipulit ja broilerin suikaleet. Paista kunnes suikaleet ovat kypsiä. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää keitetyt pastat kastikkeen sekaan ja sekoita. Ripottele pastan päälle silputtua persiljaa.
Hernekeitto
1 kg kuivia herneitä
4 litraa vettä
300 g palvilihaa
Huuhtele herneet huolellisesti ja laita likoamaan yöksi neljään litraan vettä.
Keitä herneet liotusvedessään kypsäksi ja mausta meiramilla ja suolalla. Kuutioi keittoon palvilihat ja lisää ne joukkoon keittämisen puolivälissä.
Pannukakku
4 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jauhoihin maito, munat sekä voi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista noin 45 minuuttia 200-225 asteessa.
Tarjoile kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen tai hillon kera.
Rautu-ceviche
200 gr kalaa esim. rautua tai kuhaa
1 lime
Chiliä
Soijaa
Korianteria
Suolaa
Chevice tarkoittaa sitrushedelmän hapoilla kypsytettyä kalaa. Leikkaa kala noin puolen sentin kuutioiksi. Hienonna chili ja revi yrtit. Raasta vähän limen kuorta ja purista limen mehut kulhoon. Lisää loraus soijaa ja sekoita chili ja yrtit sekaan. Laita kalat joukkoon ja sekoita. Laita kalat jääkaappiin kypsymään ja maustumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Marjarahka
4 dl maitorahkaa
½ sitruunan mehut
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
Sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit lisätä halutessasi yhden vaniljatangon siemenet maustamaan rahkaa.