Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta
Julkaistu
Nuorten kokkien SM-kisavoittaja Otto Hietaniemi vinkkasi tämän reseptin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ainekset
- 3 kpl keskikokoista porkkanaa
- 150 g creme fraichea
- 50 g kuohukermaa
- 1 kpl sitruuna
- 1 pnt lehtipersiljaa
- 4 rkl kurpitsansiemeniä
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
- 2 valkosipulin kynttä
- Muutama oksa tuoretta timjamia paistamiseen
Valmistusohje
Creme fraiche -kastike
- Lisää kulhoon creme fraiche, kerma, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla.
- Laita kastike kylmään odottamaan esillelaittoa.
Lehtipersiljaöljy
- Lisää blenderiin 1 pnt lehtipersiljaa ja 1,5 dl rypsiöljyä. Laita blenderi täysille ja sekoita öljyä kunnes kuumaa.
- Siivilöi öljy.
Paahdettua kurpitsansiementä
- Paahda kurpitsansiemeniä uunissa 190 asteessa n. 8 min tai kunnes kullankeltaisia.
- Mausta suolalla.
Jääporkkana
- Laita kulhoon hieman vettä ja jääpaloja.
- Kuori porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita suoraan jääveteen.
- Nostele porkkanaviipaleet vedestä hieman ennen esillelaittoa.
Paahdettu porkkana
- Paahda porkkanoita uunissa 190-asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Ota porkkanat pois uunista ja leikkaa porkkanat puoliksi pituus suunnassa.
- Lisää n. 2rkl voita keskilämmöllä olevaan pannuun ja laita porkkanat paistumaan leikkuu pinta alaspäin. Lisää pannulle hieman timjamia ja murskatut valkosipulin kynnet.
- Lusikoi kuumaa voita porkkanoiden päälle n. 1 minuutin ajan. Mausta porkkanat lopuksi vielä sormisuolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka