Creme fraiche -kastike
- Lisää kulhoon creme fraiche, kerma, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla.
- Laita kastike kylmään odottamaan esillelaittoa.
Lehtipersiljaöljy
- Lisää blenderiin 1 pnt lehtipersiljaa ja 1,5 dl rypsiöljyä. Laita blenderi täysille ja sekoita öljyä kunnes kuumaa.
- Siivilöi öljy.
Paahdettua kurpitsansiementä
- Paahda kurpitsansiemeniä uunissa 190 asteessa n. 8 min tai kunnes kullankeltaisia.
- Mausta suolalla.
Jääporkkana
- Laita kulhoon hieman vettä ja jääpaloja.
- Kuori porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita suoraan jääveteen.
- Nostele porkkanaviipaleet vedestä hieman ennen esillelaittoa.
Paahdettu porkkana
- Paahda porkkanoita uunissa 190-asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Ota porkkanat pois uunista ja leikkaa porkkanat puoliksi pituus suunnassa.
- Lisää n. 2rkl voita keskilämmöllä olevaan pannuun ja laita porkkanat paistumaan leikkuu pinta alaspäin. Lisää pannulle hieman timjamia ja murskatut valkosipulin kynnet.
- Lusikoi kuumaa voita porkkanoiden päälle n. 1 minuutin ajan. Mausta porkkanat lopuksi vielä sormisuolalla.