Oliver Helander paljasti hetken, johon haluaisi palata: "Tulos alkaisi ysillä"

Keihäänheittäjä Oliver Helander haikaili vuoden 2018 tekniikkaansa takaisin Pariisin olympiafinaalin jälkeen.

Helander on hyvin pettynyt suoritukseensa. Tulos 82,68 toi huipputasokkaassa kisassa 9. sijan, eikä hän päässyt heittämään kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Vaikka kesän EM-kolmonen on kärsinyt vammoista viime vuosina ja kuluvallakin kaudella, Pariisissa fyysinen vire tuntui hyvältä. Ongelmaksi muodostui tekniikka. 

Helanderin mukaan heitot lähtevät sivusta kuin kiekonheitossa. 

Suomalainen nosti finaalin jälkeen esiin vuoden 2018. Tuolloin hän heitti silloisen ennätyksensä 88,02 Pietarsaaressa heinäkuussa (ennätys nykyään 89,83), mutta vielä paremmin Helander muistaa toukokuun lopussa Vantaalla vastatuuleen heittämänsä 85,46. 

– Jos pystyisin heittämään samalla tavalla kuin silloin, se on ihan fakta, että (tulos) alkaisi ysillä. Tällä hetkellä se (heittäminen) on aika kaukana siitä, niin tulos on tuollainen, Helander arvioi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Heittäjän mukaan erilaiset vammat ovat aiheuttaneet sen, että hän on tehnyt liian paljon huonoja toistoja. Tästä irti pääseminen on vaikeaa, muttei mahdotonta. 

– Kyllä minä uskon siihen, että pystyn (palauttamaan tekniikkani). 

Pariisin-reissu oli kaikkinensa paha pettymys. 

– Aika tyhjä olo on, Helander summasi.

Artikkeli korjattu klo 14.01: Helander heitti silloisen ennätyksensä Pietarsaaressa heinäkuussa 2018, mutta petrasi ennätystään lukemiin 89,83 kesällä 2022 Turussa. 

Lue myös:

    Uusimmat