Wilma Murto hurjana olympiakulisseissa – seivästähti vastasi suomalaisen uhoon

Seiväshypyn suomalaistähti Wilma Murto teki Pariisissa keskiviikkoiltana uhmakkaan lupauksen tulevista arvokisoista. MTV Urheilu kertoi suomalaisen uhosta yhdelle hänen kilpakumppaneistaan.

Murto oli unelmoinut Pariisin olympialaisista teinivuosistaan saakka. Pettymys olikin kova, kun hän ei pystynyt parhaimpaansa alkukesästä tulleen loukkaantumisen takia, ja oli finaalissa lopulta jaetulla 6. sijalla tuloksella 470. 

Loppukilpailun jälkeen Murto puhui suomalaismedialle vuoden 2028 olympialaisista sekä ensi vuonna käytävistä MM-kisoista Tokiossa. 

– Olen aika pienestä asti ajatellut, että nämä olisivat olleet ne kisat, joista tullaan kirkkaimman mitalin kanssa kotiin. Onneksi minulla ei ole ikää vielä niin paljon, etteikö se voisi vieläkin tapahtua, mutta sitten vasta neljän vuoden päästä, Murto pohti.

Tokioon liittyen viesti oli tyly. 

– Minä en häviä kellekään, hän nauroi.

Kun MTV Urheilu mainitsi asiasta kuudennen sijan Pariisissa Murron kanssa jakaneelle Eliza McCartneylle, uusiseelantilainen otti haasteen vastaan. 

– Voin sanoa rehellisesti, että luulen hänellä olevan rahkeita siihen. Mielestäni täällä on monia, jotka pystyvät siihen, McCartney vastasi viitaten arvokisavoittoon.  

– Jos kaikki menee hyvin kisojen alla, hyppääjät pystyvät uskomattomiin asioihin. En jättäisi häntä missään nimessä pois laskuista, hän jatkoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pariisin mitalikolmikko on hyvässä iässä Tokiota ajatellen. Kultamitalisti Nina Kennedy on 27-vuotias, Katie Moon 33 ja pronssinainen Alysha Newman 30. Muista kovista esimerkiksi Angelica Moser on Murron tavoin 26-vuotias, McCartney 27.

Kilpailu tulee siis olemaan kovaa Japanissa, ja Los Angelesiin kisoihin mennessä estradille ehtii astua jo uusiakin lahjakkuuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat