Olympiaurheilijasta käynnistetty rasismitutkinta – vedettiin ulos

Amy Wilson-Hardy vedettiin sivuun Ison-Britannian rugbymaajoukkueesta Pariisin olympialaisissa samalla kun häntä tutkitaan epäillystä rasistisesta viestistä. 

Britannian olympiakomitea käynnisti maanantaina tutkinnan Wilson-Hardyn väitetysti rasistisesta viestistä. Instagramissa oli julkaistu kuvakaappaus pelaajan WhatsAppissa käymästä keskustelusta. Wilson-Hardy oli kuvakaappauksen perusteella lähettänyt kuvan, jossa hän poseerasi tummassa kasvonaamiossa.

– Aito suklaanaama, Wilson-Hardy oli saanut WhatsApp-kuvaansa vastaukseksi.

–Ajattelin, että minulla olisi paremmat mahdollisuudet mustissa, Wilson-Hardy puolestaan kirjoitti.

Instagram-tilin kuvatekstiksi oli kirjoitettu, että Wilson-Hardylta olisi nähty "vähän blackface-rasismia". Kuvan julkaissut Instagram-tili on sittemmin poistettu.

"Lääketieteellisistä syistä"

Vaikka Wilson-Hardy oli tutkinnassa, hänen oli määrä pelata tiistai-iltapäivänä pudotuspeliottelussa Kiinaa vastaan. Britannian olympiakomitea ilmoitti kuitenkin vain hetki ennen pelin alkua, ettei Wilson-Hardy enää turnauksessa pelaakaan.

– Britannian olympiakomitea on vahvistanut, että Amy Wilson-Hardy on lääketieteellisistä syistä vedetty sivuun Pariisin rugby-7:n sijoitusotteluista ja hänet korvaa Tokion kisojen olympiaurheilija Abi Burton, brittimedian julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin.

Kiina voitti Ison-Britannian ottelussa lopulta 19–15. Britannialla on seuraavaksi edessä Irlantia vastaan matsi, jossa on panoksena turnauksen seitsemäs sija.

32-vuotias Wilson-Hardy oli pelannut vielä maanantaina tappiollisessa puolivälieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Hän edusti Isoa-Britanniaa myös Rio de Janeiron olympialaisissa vuonna 2016, kun rugby kuului ensimmäistä kertaa naisten olympiaohjelmaan.

Lue myös:

    Uusimmat