Oppositiolta sataa Stubbille kiitosta Tavio-ulostulosta: "Tervetullut näpäytys"

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin New Yorkissa YK-kokouksen yhteydessä esittämä kannanotto ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps) Ukraina-päätökseen kerää kehuja oppositiopuolueiden kansanedustajilta. 

Alexander Stubb sanoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tukemisen olevan keskeinen osa Suomen ulkopolitiikkaa. 

Me tulemme jatkamaan Ukrainan tukea myös seksuaali- ja sukupuolikysymyksissä, tasa-arvokysymyksissä. Aivan kuten olemme tehneet ennenkin ja tästä käydään keskustelua presidentti Zelenskyin kanssa. Tulemme huomioimaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt osana meidän ulkopolitiikkaa, osana meidän arvoja, Stubb sanoi. 

Stubb joutui selventämään Suomen ulkopoliittista linjaa sen jälkeen, kun Suomi jäi ministeri Ville Tavion päätöksellä pois Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvästä tasa-arvoliittoumasta. 

MTV Uutiset paljasti, että syynä oli liittouman tarkoitus edistää myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Oppositiolta sataa kiitosta Stubbille

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Li Andersson kuvaili viestipalvelu X:ssä Stubbin lausuntoa Tavion tekemisiin "tervetulleeksi näpäytykseksi".

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Veronika Honkasalo pitää harvinaisena ja vakavana, että tasavallan presidentti joutuu huomauttamaan hallituksen ministeriä siitä, että tämä on toiminut vastoin Suomen ulkopoliittista linjaa.

SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen kiittää niin ikään presidentti Stubbia.

– Kiitos, että et ole hiljaa etkä katso asiaa läpi sormien, kuten kokoomus ja Rkp hallituksessa tekevät, Nurminen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä. 

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on väistellyt asiaan liittyviä kysymyksiä. 

– Tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen asema ovat hallituksen politiikassa ja ulkopolitiikassa oleellisesti mukana ja tämä ministeri Tavion yksittäinen päätös ei muuta hallituksen politiikan linjaa, Orpo sanoi perjantaina. 

Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen irvailee, ettei kansanedustajanakaan tiedä, kuka maata johtaa.

Suomea johtaa pääministeri Ville Tav, eiku Alexander St, ei kun, Kosonen kirjoittaa X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja