Ville Tavio vakuuttaa kohun keskellä: "Puheyhteys tasavallan presidenttiin on hyvä"

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio vakuuttaa, että hänellä on hyvä puheyhteys tasavallan presidentti Alexander Stubbin kanssa.

– Puheyhteys tasavallan presidenttiin on hyvä ja olemme keskustelleet kasvotusten nyt myös New Yorkissa, Tavio kirjoittaa X:ssä.

– Käymme ulkoministeriössä läpi tiedonkulkuun liittyvät toimintatavat jatkoa varten.

Stubb: Virhe ulkoministeriöltä

Presidentti Stubb kommentoi tänään New Yorkissa ensi kertaa Tavion päätöstä jättää Suomi pois Ukrainan jälleenrakentamisen tasa-arvo- ja inklusiivivuusliittoumasta.

MTV Uutiset kertoi viime perjantaina Tavion päätöksestä. Useiden virkamieslähteiden mukaan Tavio päätti Suomen jäävän liittouman ulkopuolelle siksi, että sen on tarkoitus edistää myös eli sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Stubb kertoi tänään MTV Uutisille, ettei hän ollut tietoinen päätöksestä. 

Hän kertoi sopineensa pääministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa, että seuraavassa ulkopolitiikan johdon TP-UTVA-kokouksessa keskustellaan Suomen tuesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille osana Suomen ulkopolitiikkaa.

– Toivon, että tulevaisuudessa emme näe vastaavia virheitä ulkoministeriöltä, että presidentille ei ilmoiteta asioista, jotka kuuluvat ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerille mutta liittyvät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaamme, Stubb sanoi Ylelle.

Oppositiosta on tänään jaettu kiitosta presidentti Stubbille ulostulosta ja pidetty sitä näpäytyksenä tai ärähdyksenä ministeri Taviolle.

Eilen Tavio julkaisi X:ssä yhteiskuvan tasavallan presidentti Stubbin ja presidentti Tarja Halosen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat