Kokkisodan yhdennessätoista jaksossa nautitaan kasvisruuasta ja löydetään erikoinen käyttötarkoitus popcornille.
Kokkisodan yhdestoista jakso tuo kilpakeittiöihin vieraiksi Ina Mikkolan ja Ronja Salmen. Kokkeina mukana häärivät Harri Syrjänen ja Teemu Laurell, ja taiston osapuolia jututtaa Sikke Sumari.
Katso jakson inspiroivat reseptit tästä!
PIKATEHTÄVÄ
Edamamepapuja
Viherhomejuustoa
Varsiselleriä
Pistaasipähkinöitä
Romainesalaattia
Evässalaatti viherhomekastikkeella
Romainesalaattia
2 varsisellerin vartta
Tuoretta basilikaa
Tuoretta lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu
1tl suolaa
Oliiviöljyä
2 dl edamamepapuja
Kastike
30 g viherhomejuustoa
½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä + lisää viimeistelyyn
1dl turkkilaista jogurttia
½ sitruunan mehu
1tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pilko salaatinlehdet ja 1 sellerin varsi ja yhdistä kulhoon. Lisää sellereille tilkka sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Hienonna yrtit ja sekoita salaattiin, mausta sitruunamehulla ja suolalla ja sekoita vielä kerran.
Tee kastike laittamalla homejuusto, pistaasit ja turkkilainen jogurtti tehosekoittimeen ja soseuttamalla sileäksi. Säästä muutama pistaasi sattumiksi ja sekoita ne sitruunanmehun, suolan ja mustapippurin kanssa kastikkeeseen.
Suikaloi jäljelle jäänyt sellerinvarsi ohuiksi tikuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä, pirskottele päälle sitruunan mehua ja oliiviöljyä.
Pyöritä edamamepapuja kastiketilkassa. Kasaa romainesalaatti eväsrasian pohjalle, laita sen päälle marinoidut edamamepavut, sitten selleritikut ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja rouhituilla pistaaseilla.
Sektorisalaatti pika-marinoiduilla edamamepavuilla
Romainesalaatti
2 varsisellerin vartta
Kourallinen pistaasipähkinöitä
Pesto
½ dl basilikanlehtiä
½ dl kuorittuja pistaaseja
1tl sormisuolaa
½ dl oliiviöljyä
Pieni pala viherhomejuustoa
Juustokastike
50 g viherhomejuustoa
1 dl kermaa
Hyppysellinen sormisuolaa
1tl mustapippuria
½ sitruunan mehu
Marinoidut pavut
3 dl edamamepapuja
½ dl soijakastiketta
½ sitruunan mehu
1rkl juoksevaa hunajaa
1tl chililastuja
Tee pesto jauhamalla kaikki ainekset morttelissa hienoksi tahnaksi.
Laita juustokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
Sekoita kaikki marinadin ainekset kesken, lisää lopuksi edamamepavut.
Revi romainesalaatti lehdet ja sekoita peston kanssa. Leikkaa sellerit tikuiksi. Asettele romainesalaatti, marinoidut pavut ja selleritikut omiksi osioikseen eväsrasiaan. Lisää juustokastike ja muutama nokare vihenhomejuustoa ja lopuksi pistaasipähkinöitä. Kaada papujen marinadi myös mukaan.
VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET
Pecorinoa
Kapriksia
Kuivattuja karpaloita
Kesäkurpitsa
Pakastemaissia
Mustikkakeittoa
Mini-zucchiniröstit maissi-paprikatahnalla
Pecorinoa paistetuilla kapriksilla
Zucchinispagettia ja pecorinoa
Juustolautanen karpalohillokkeella
Mustikka-karpalojogurttia
Maissi-paprikatahna
1ps (200 g ) pakastemaissia
2 valkosipulin kynttä
1tl paprikajauhetta
1tl cayennepippuria
30g voita
1tl suolaa
Muutama lehti tuoretta minttua
Röstit
½ kesäkurpitsa
1 kiinteä peruna
1tl suolaa
1tl mustapippuria
Oliiviöljyä paistamiseen
Paistetut kaprikset
½ prk kapriksia
1 rkl balsamiviinietikkaa
Ripaus hienonnettua basilikaa
Ripaus hienonnettua persiljaa
Oliiviöljyä paistamiseen
Viimeistelyyn 20g pecorinojuustoa
Keitä maissia kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Siivilöi vesi pois ja laita maissi ja muut ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi.
Valmista kaprikset. Lorauta oliiviöljy pannuun ja lämmitä pannu todella kuumaksi. Lisää kaprikset ja anna paistua kunnes ne alkavat poksahtelemaan. Anna hetken poksahdella. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja yrtit.
Leikkaa peruna ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi yleiskoneen suikalointiosalla tai julienneraudalla. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita. Kaada loraus oliiviöljyä kuumalle pannulle ja painele peruna-kesäkurpitsaseos ohueksi levyksi pannulle. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes rösti on ruskistunut toiselta puolelta ja käännä.
Tarjoa rösti maissitahnan ja paistettujen kapristen kanssa, viimeistele raastamalla päälle pecorinoa.
Zucchinispagettia ja pecorinoa
½ kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
2rkl oliiviöljyä
Kourallinen tuoretta basilikaa
½ prk kapriksia
Ripaus suolaa
Pecorinojuustoa
Suikaloi kesäkurpitsa julienneraudalla, hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla, lisää valkosipulit ja kesäkurpitsa, paistele nopeasti noin 30 sekuntia. Lisää sitten basilika ja kaprikset pannuun, mausta ripauksella suolaa ja kumoa lautaselle. Murenna päälle pecorinojuustoa.
Juustolautanen karpalohillokkeella
1dl kuivattuja karpaloita
½ dl sokeria
2rkl hunajaa
Pecorinojuustoa
Rosmariininlehtiä koristeeksi
Mittaa sokeri kattilaan ja lisää sekä karpalot että hunaja. Kiehauta, sekoita ja alenna lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Leikkaa pecorino paloiksi ja tarjoa rosmariinilla koristellun hillokkeen kanssa.
Mustikka-karpalojogurttia
2dl turkkilaista jogurttia
1rkl juoksevaa hunajaa
1dl mustikkakeittoa
2 rkl karpaloita
Koristeeksi sitruunankuoriraastetta ja tuoretta minttua
Sekoita jogurtti, hunaja, mustikkakeitto ja karpalot tehosekoittimessa. Koristele sitruunankuorella ja mintulla.
PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET
Kookosmaitoa
Luomuherkkusieniä
Riisinuudeleita
Keltainen kiivi
Tofuleike
Popcornin siemeniä
+ Pikatehtävän lisäraaka-aine: Edamamepapuja
Riisinuudelisalaatti
Tatakitofukalkkuna
Kookospirtelö & karamellisoidut popcornit
Riisinuudelisalaatti
1 pkt riisinuudeleita
1 keltainen kiivi
½ pkt tofukalkkunaa
Kourallinen herkkusieniä
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
1 dl edamamepapuja
½ dl soijakastiketta
½ dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
½ sitruunan mehu
Chililastuja
Laita nuudelit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi ja huuhdo kylmässä vedessä. Kuutioi kiivi ja suikaloi tofukalkkuna ohuenohuiksi suikaleiksi. Suikaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit ja edamamepavut nuudeleihin.
Valmista kastike sekoittamalla vesi, soijakastike, siirappi, sitruunanmehu ja chililastut yhteen.
Tatakitofukalkkuna
½ pkt tofukalkkunaa
½ dl soijakastiketta
½ sitruunan mehu
1tl chililastuja
Tuoretta tilliä
Grillaa leikkeleet kuumalla grillipannulla nopeasti niin, että pintaan jää grilliraidat. Sekoita kastike soijakastikkeesta, sitruunanmehusta ja kuivatusta chilistä. Kaada leikkeleiden päälle ja koristele tillillä.
Kookospirtelö & poppareita
½ dl popcorn-jyviä
Auringonkukkaöljyä
Sormisuolaa
Kaada erittäin puhtaaseen kattilaan öljyä kunnes kattilan pohja peittyy. Kuumenna öljy ja kaada popcorn-jyvät kattilaan, peitä kannella. Kun jyvät alkavat poppaamaan, ravistele kattilaa pitäen tiukasti kannesta kiinni. Kun tiheä poksuminen loppuu, kaada popcornit kulhoon. Ota osa sivuun suolakaramellisointia varten ja mausta loput oman maun mukaan suolalla.
Suolakaramellipopcornit
½ l valmiita popcorneja
½ dl sokeria
Sormisuolaa
Kaada sokeri kuumalle pannulle ja odota että väri muuttuu kullanruskeaksi. Kaada valmiit popcornit sokerin sekaan ja kääntele lastalla jotta sokeri tarttuu poppareihin. pala. Kaada suoraan pannulta keraamiseen tai lasiseen kulhoon (muovikulho voi sulaa kuumasta sokerista) ja mausta ripauksella sormisuolaa.
Pirtelö
1 prk kookosmaitoa
Kourallinen karamellisoituja popcorneja
Tupsu tilliä
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Koristele tillillä.