Pääministeri Starmer: Britannia hälytysvalmiudessa

Britannian pääministeri Keir Starmer sanoo, että maa on viikonloppuna hälytysvalmiudessa uusien äärioikeistolaisten mellakoiden varalta.

Lontoon alueen poliisin päämajassa tänään vierailleen Starmerin mukaan oikeuslaitoksen antamat nopeat tuomiot ovat toimineet pelotteena väkivallan ehkäisemiseksi ja kaksi edellistä yötä ovat sujuneet rauhallisesti.

Maan poliisi kertoi tänään, että 30. heinäkuuta alkaneissa mellakoissa on nyt pidätetty yhteensä lähes 500 ihmistä. Noin 150 syytettä on nostettu.

Mellakat saivat alkunsa 17-vuotiaan pojan Southportissa tekemästä veitsihyökkäyksestä, jossa kuoli kolme lasta. Mellakoissa on hyökätty muun muassa moskeijoihin ja maahanmuuttajiin yhdistettyihin tiloihin.

Mahdollisia yhteyksiä jalkapallohuligaaneihin

Starmer sanoi myös, että jalkapallokauden alku voi lisätä poliisin haasteita tänä viikonloppuna.

Joillakin äärioikeistolaisista mellakoitsijoista uskotaan olevan yhteyksiä maan jalkapallohuligaaneihin. Huliganismi on vähentynyt viime vuosikymmeninä, mutta voi edelleen aiheuttaa väkivaltaa ottelupäivinä.

Poliisi on syyttänyt mellakoista teknisesti lakkautettuun äärioikeistolaisen ja muslimivastaisen English Defence Leagueen (EDL) yhdistettyjä ihmisiä. EDL:n kannattajia on yhdistetty myös jalkapallohuliganismiin.

Lue myös:

    Uusimmat