Pekka Kataja sanoo olevansa pettynyt oikeuslaitokseen

Pekka Kataja sanoo olevansa pettynyt oikeuslaitokseen, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja.

Korkein oikeus (KKO) hylkäsi keskiviikkona 44-vuotiaan miehen syytteen avunannosta perussuomalaisten Keski-Suomen piirin silloisen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yritykseen kesällä 2020.

KKO:n mukaan mies luovutti autonsa Katajaa pahoinpidelleille, tuntemattomaksi jääneille ihmisille ja käsitteli postipakettia, jota käytettiin harhautuksena Katajan asuntoon pääsemiseksi. Paketissa oli miehen sormenjälkiä. 

KKO:n mukaan jäi kuitenkin selvittämättä, että hän olisi tiennyt Katajaan kohdistuvasta väkivaltarikoksesta tai asuntoon tunkeutumisesta tai pitänyt niitä todennäköisinä. 

Näin ollen KKO katsoi, ettei Lindroos toiminut tahallisesti.

MTV Uutisten kotimaa- ja rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén sekä rikostoimittaja Pekka Lehtinen kävivät läpi tapauksen käänteet suorassa lähetyksessä. Lehtisen mukaan Kataja kommentoi itse MTV Uutisille olevansa tyytyväinen poliisin aikanaan asiassa tekemään tutkintaan, mutta olevansa todella pettynyt oikeuslaitokseen. 

– Kataja kertoi, että jutussa on tehty viimeisen päälle hyvää tutkintaa, mutta on erittäin pettynyt suomalaiseen oikeuslaitokseen ja hänen mukaansa uhrin asema on täysi nolla, Lehtinen kertoo.

"Eikö mikään riitä?"

Lehtinen kertoo, että Kataja ihmettelee vahvojenkin todisteiden riittämättömyyttä todistamaan syyllisyydestä. 

– Hän edelleen ihmettelee, että minkäänlainen hänen mielestään vahvakaan näyttö ei tässä riittänyt yhdenkään epäillyn osalta tuomioon, Lehtinen kertoo.

– Mikä näyttö sitten riittää? Ihan sattumalta sattui olemaan molempien sormenjäljet paketissa, jonka varjolla mentiin Katajan asuntoon, Lehtinen jatkaa.

Katso koko lähetys artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkönä toiminut Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsänkoskella kesällä 2020. 

Kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa tekaistun pakettitoimituksen varjolla. 

Kataja pahoinpideltiin muun muassa iskemällä häntä vasaralla yli 20 kertaa päähän.

Lue myös:

    Uusimmat