Serko Rantanen pikatehtävän resepti: Chorizopasta, hernekermaa ja grillattua fenkolia.
Pikatehtävän aineet:
- Myllyn paras Raketti Spagetti
- Chorizo
- Fenkoli
- Pakasteherne
Chorizopasta, hernekermaa ja grillattua fenkolia
- 1 dl Myllyn paras Raketti-spagettia
- vettä
Keitä Raketti spagetti ohjeen mukaan.
Hernekerma
- 2 dl kanalientä
- 1,5 dl pakasteherneitä
- 1 dl Arla kermaa
Kiehauta herneet kanaliemessä, lisää kermaa ja blenderissä pyreeksi.
Grillattua fenkolia
- 1 fenkoli
- hyppysellinen sokeria
- suolaa
Paloittele fenkoli ja ripota päälle sokeria ja grillaa pannulla. Mausta suolalla.
Grillattu sitruuna vinegrette
- 1 sitruuna
- 1rkl sokeria
- 2 tl hunajaa
- 0,5 dl oliiviöljy
- Ripaus suolaa
Puolita sitruuna ja sokeroi leikkuupinta. Grillaa pannulla leikkuupinta alaspäin kunnes karamelloitunut. Purista grillatun sitruunan mehu kulhoon siivilän läpi, lisää oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla.
Chorizoa paahdettuna
- 100 g chorizomakkaraa
- Oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
Siivuta chorizo, siivuta valkosipulit. Paista oliiviöljyssä pannulla valkosipulisiivujen kanssa.