Pitkä dopingpanna lävähti, mutta ex-maailmanmestari saa kisata toisessa lajissa: "Mikään ei muutu"

Nyrkkeilyn entinen WBO-liiton alemman raskassarjan mestari Krzysztof Glowacki, 37, on saanut neljän vuoden kilpailukiellon anabolisen steroidin käytöstä, Britannian antidopingviranomainen Ukad kertoo. Puolalainen pystyy silti jatkamaan uraansa uudessa lajissaan vapaaottelussa.

Glowackin virtsanäyte sisälsi anabolista steroidia boldenonia. Näyte otettiin sen jälkeen kun hän oli hävinnyt tammikuussa 2023 Manchesterissa nyrkkeilymatsin Richard Riakporhelle.

Glowacki kiisti käyttäneensä kiellettyä ainetta, mutta mies määrättiin käryn jälkeen väliaikaiseen kilpailukieltoon viime huhtikuussa.

Tuoreeltaan langetettu neljän vuoden kilpailukielto koskee kaikkea urheilua – toki sillä reunaehdolla, että organisaatiot noudattavat Maailman antidopingtoimisto Wadan sääntöjä.

"Mikään ei muutu"

Glowacki jo debytoi väliaikaisen pannan saatuaan vapaaottelijana Puolassa. Hän voitti kesäkuussa Patryk Tołkaczewskin puolalaisen Konfrontacja Sztuk Walki (KSW) -vapaaotteluorganisaation järjestämässä tapahtumassa.

Dopingpanna ei vaikuta Glowackin ottelemiseen kyseisessä organisaatiossa. KSW ei nimittäin noudata kansainvälisiä antidopingsääntöjä.

KSW:n osaomistaja Martin Lewandowski myös vakuutti puolalaiselle Przeglądu Sportowego Onetille, että asiat ovat Glowackin osalta kunnossa.

– Mikään ei muutu, Lewandowski julisti.

Glowacki voitti nyrkkeilyn WBO-liiton alemman raskassarjan mestaruuden ottelussa Marco Huckia vastaan elokuussa 2015. Hän puolusti titteliä kerran voitokkaasti, kunnes menetti sen Oleksandr Usykille syyskuussa 2016.

Lue myös:

    Uusimmat