Pöllöraati: Ei ole ihme, että Riikka Purraa hävetti eilen

Valtiovarainministeriön sisäisten budjettineuvotteluiden infossa esitelty budjettiesitys ensi vuodelle hätkähdytti alijäämän jopa ennenkuulumattomalla nousulla.

Huomenta Suomen Pöllöraati suomi hallitusta ristiriidasta keväisten puheiden ja nyt esitellyn budjettiehdotuksen alijäämän kasvun välillä. 

– Hallituksen puheisiin nähden oli aivan ennenkuulumatonta tämä alijäämän nouseminen 12,2 miljardiin siitä 10,7 miljardista, mikä piti olla, ihmettelee Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja, Timo Haapala Huomenta Suomessa.

– Kyllähän sen ymmärtää, kun korkomenot nousevat ja sote syö kaiken Molokin kitaan, mutta näiden hallituksen puheiden jälkeen ei ole ihme, että Riikka Purraa hävetti eilen, jatkaa Haapala.

"Minkä taakseen jättää, edestään löytää"

Haapala muistuttaa, että politiikassa usein on niin, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää. 

– Syksyllä 2022 ennen eduskuntavaaleja Petteri Orpo haukkui edellistä hallitusta, kun ei löydy säästöjä ja löysi silloin pikkupuroista säästökohteita kosteikkoviljelystä lähtien. Silloin budjettiriihi oli muutaman päivän naureskelun aihe. 

Vuoden takaisen budjettiehdotuksen Haapala muistelee olleen hyvinkin optimistinen. 

– Hallitus ilmaisi, että tämä on tässä ja hyvin menee. Rohkenin jo silloin epäillä, että näinköhän riittää, mutta keväällä tuli kolme miljardia lisää, Haapala päivittelee.

"Vastuun pakoilua"

Viestintäkonsultti Silja Silvasti viestintätoimisto Ellun Kanoista päivittelee Purran vastuun väistelyä viitaten valtiovarainministerin keskiviikkoiseen kommenttiin, jossa sanoi tilanteen olevan hyvin erilainen, mikäli perussuomalaiset saisivat itse päättää.

– Täydellinen vastuuvapauslauseke, näinhän sitä kannattaa sanoa. Sitten, kun pyörii tuolla kylillä, voi sanoa, että kaikki hyvät asiat ovat perussuomalaisten ansiota ja huonot muiden vika, naurahtaa Silvasti.

Lue myös:

    Uusimmat