Purra budjettineuvotteluista: Mikäli perussuomalaiset saisivat itse päättää, kokonaisuus olisi hyvin erinäköinen

Valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan budjettikokonaisuus olisi hyvin erinäköinen mikäli perussuomalaiset saisivat päättää asioista yksin.

– Mikäli perussuomalaiset saisivat itse päättää, niin kokonaisuus olisi tietenkin hyvin erinäköinen, huomautti Purra kommentoidessaan Valtiovarainministeriön sisäisiä budjettineuvotteluja MTV Uutisille suorassa lähetyksessä, jonka voit katsoa ylläolevasta videosta. 

Purra kertoi medialle neuvotteluiden sujuneen aamun mittaan hyvin ja olevan huomattavasti helpompia kuin keväällä läpikäydyt.

Aamun aikana ei suurempia uusia käänteitä Purran mukaan ollut tullut esille ja medioissa esillä olleita uutisia mahdollisista lisäsäästöistä Purra kiirehti torppaamaan.

Aamun otsikoita korjaten, että ei ole lisäsäästöjä, on korvaavia. Ei mennä yli nykyisen säästöbudjetin.

Tällä Purra viittasi hallitusneuvotteluissa sovittuihin säästöihin pääsemisestä tai vaihtoehtoisesti niille korvaavien sääntöjen keksimisestä kunkin ministeriön sisällä.

– Ei ole tarkoitus alkaa neuvotella lisäsäästöistä.

Purra kertoi, että positiivinen käänne talouden suhteen ei ole vielä tapahtunut ja tarkastuksia heikompaan suuntaan joudutaan neuvotteluissa tekemään.

– Suhdanteet sikseen, suurin kompastuskivi on pitkän aikavälin kasvu, sanoi Purra.

Lisää valtioneuvoston sisäisistä budjettineuvotteluista tiedotetaan lisää torstaina tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat