Puolustusministeri Häkkänen: Israelin toiminta täysin tuomittavaa ja laitonta

Israelin toiminta on puolustusministerin mukaan täysin tuomittavaa ja laitonta.

Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan suomalaisiin rauhanturvaajiin ei ole kohdistunut sotilaallisia toimenpiteitä Etelä-Libanonissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kaksi ihmistä loukkaantui Israelin asevoimien tulitettua perjantaina YK:n rauhanturvaajien asemia Etelä-Libanonissa. Libanonin valtiollisen uutistoimiston NNA:n mukaan srilankalaisia rauhanturvaajia olisi haavoittunut.

Israelin toiminta on Häkkäsen mukaan täysin tuomittavaa ja laitonta.

Suomella ei Häkkäsen mukaan ole vireillä mitään toimia suomalaisten rauhanturvaajien kotiuttamiseksi. Hänen mukaansa mahdollinen rauhanturvaajien poisvetäminen Libanonista ei ole hetken mielenjohteesta tehtävä asia.

– Tämä on YK-operaatio. On tärkeää, että toimitaan YK-maiden kanssa yhtenäisesti ja yhdessä rintamassa. Emme lähde näitä ennakkoon julkisesti arvuuttelemaan kukin yksittäinen maa kerrallaan. Joukon uskottavuus ja toimintakyky perustuvat myös siihen, että toimitaan yhdessä ja sotilasjohdon yhteisarvion pohjalta, Häkkänen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Häkkäsen mukaan YK-joukkojen komentorakenne selvittää parhaillaan, mitä alueella on tapahtunut.

– Siellä on paljon niin sanottua sodan sumua ilmassa. Paikkansapitävien tietojen saaminen on hyvin haasteellista, Häkkänen sanoi.

Häkkäsen mukaan Suomella on olemassa hyvät järjestelyt rauhanturvaajien mahdollisen kotiuttamisen varalta yhdessä muiden kumppanimaiden kanssa.

Myös eilen Israelin uutisoitiin tulittaneen YK-rauhanturvaajien asemia. 

Lue myös:

    Uusimmat