Reuters: 2,5 miljoonaa ihmistä kuoli koronaan alle 8 kuukaudessa – koronakuolemissa 5 miljoonan raja rikki

2:00img
Katso myös: Ruotsin koronarajoitukset päättyivät keskiviikkona – valtion epidemiologi Anders Tegnell kertoo, miten maan avaaminen on sujunut
Julkaistu 02.10.2021 08:36

Jonna Kumpula

jonna.kumpula@mtv.fi

Koronakuolemien määrissä on nähtävissä pienoista laskua koronarokotusten edetessä maailmanlaajuisesti. 

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on kirjattu viisi miljoonaa maailmanlaajuisesti, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Luvut kuitenkin vaihtelevat, sillä tilastointiin on vaihtelevia kriteerejä. Esimerkiksi Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän datan mukaan kuolemia on kaikkiaan kirjattu noin 4 792 000.

Reutersin datan mukaan yli puolet kaikista viimeisen seitsemän päivän aikana raportoiduista kuolemista on kirjattu Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Brasiliassa, Meksikossa ja Intiassa. 

Lue myös: Korona on tappanut Ruotsissa lähes 15 000 ihmistä – Anders Tegnell MTV Uutisten haastattelussa: "Ei voi puhua onnistumisesta, olemme vain yrittäneet parhaamme"

Kuolemien kokonaismäärää on lisännyt etenkin koronaviruksen delta-variantti, joka on muita variantteja tarttuvampi. Delta on tällä hetkellä valtavariantti maailmanlaajuisesti. 

Yli vuoden aikana tapahtui 2,5 miljoonaa koronakuolemaa. Toiset 2,5 miljoonaa koronaan liittyvää kuolemaa kirjattiin Reutersin mukaan alle kahdeksassa kuukaudessa. 

Viime viikolla uusia koronakuolemia raportoitiin keskimäärin viisi joka minuutti. 

Lue myös: Lupaavia tuloksia: Uusi koronalääke vähensi puolella sairaalahoidon tai kuoleman riskiä tutkimuksessa

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

7:58img

Eliisa sairastui koronaan viime vuonna, eikä ole vieläkään toipunut – tällaista apua hän saa uudelta poliklinikalta

Rokotteet helpottavat koronatilannetta maailmanlaajuisesti

Vaikka Reutersin datan mukaan koronatartuntojen määrä on kasvussa kaikkiaan 40 maassa, koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on ollut laskemaan päin viime viikkojen aikana – kiitos koronarokotteiden antaman suojan. 

Esimerkiksi Suomessa koronarokotukset ovat hillinneet koronatilannetta, ja tällä hetkellä tauti leviää etenkin rokottamattomien keskuudessa

Lue myös: Yksi kuva näyttää, miten valtavasti korona leviää rokottamattomien keskuudessa

Sama kehitys on nähtävissä maailmalla. Koronarokotukset tekevät kuitenkin selvän eron rikkaiden ja köyhien maiden välille. 

Siinä, missä länsimaissa keskustellaan jo kolmannesta koronarokoteannoksesta, on maita, joissa ihmiset ovat vailla ensimmäistäkään rokoteannosta. 

Maailman terveysjärjestö (WHO) on pyrkinyt helpottamaan köyhien maiden rokotepulaa Covax-rokoteohjelman avulla. 

Lue myös: WHO: Afrikan pula koronarokotteista lisää uusien ja tappavien varianttien riskiä

Lue myös: Kolme suomalaista kertoo arjestaan koronarajoituksista vapaassa Iso-Britanniassa: "Ei elämä ole vieläkään huoletonta"

Tuoreimmat aiheesta

Koronavirus