Rikard Grönborgilta jämerää puhetta lehdistölle – nosti esiin erityisen nimen

Tappara tekee 3-1 maalin 1:05
Otto Rauhala teki näyttävällä tavalla Tapparan 3–1-maalin lauantaina Kärppien verkkoon

Tappara otti ison askeleen kohti SM-liigan runkosarjan voittoa lauantaina, kun Kärpät kaatui Nokia Areenassa 3–1. Kirvesrintojen päävalmentaja Rikard Grönborg äityi kehumaan yhtä suojattiaan vuolaasti voiton jälkeen.

Kärpät-ottelussa etenkin ensimmäinen erä oli Tapparalle hankala. Joukkue paransi otteitaan ensimmäisen erätauon jälkeen. Lopulta kolme pistettä ja lähes varma runkosarjan voitto irtosivat 3–1-voitolla.

Ottelu sai tietynlaisen sinettinsä kolmannen erän puolivälin tienoilla, kun Tappara-kapteeni Otto Rauhala napautti joukkueensa kolmannen maalin.

Katso Rauhalan maali pääkuvan videolta!

Ensimmäistä kauttaan Tapparaa käskevä Rikard Grönborg nosti Rauhalan erikseen esiin ottelun jälkeen lehdistön edessä.

– Kapteenimme Otto Rauhala on tyyppiesimerkki roolipelaajasta. Oli hienoa nähdä hänen onnistuvan maalinteossa.

Rauhala, 28, toimii kolmatta kauttaan Tapparan kapteenina. Hän on pelannut koko SM-liigauransa (491 ottelua) sinioransseissa ja voittanut peräti neljä Suomen mestaruutta.

– Hän blokkaa laukauksia, pelaa alivoimaa ja tekee pienet asiat hyvin. Sen takia hän on kapteeni. Se, miten hän johti joukkueemme tähän voittoon, oli jotain erityistä, Grönborg suitsutti.

Tapparalla on kasassa 120 pistettä ennen SM-liigan runkosarjan päätöskierrosta. Toisena olevalla Ilveksellä on kolme pistettä vähemmän. Tasapisteissä ratkaisevat kolmen pisteen voitot, jotka voivat mennä enää korkeintaan tasan. Sen jälkeen kuvaan astuu maaliero, joka on turvallisesti Tapparan povitaskussa: +9 parempi kuin Ilveksellä.

Lehdistötilaisuus: Tappara - Kärpät 6:06