Ruotsin yleisurheilutähti tuomittiin huumerikoksesta – mukana olympialaisissa

Hyvää nousua kohti maailman huippua tekevä aitajuoksija Oskar Edlund paljasti ruotsalaislehti Expressenille, että hänet tuomittiin joulukuussa huumerikoksesta.

21-vuotiaalla Edlundilla on ollut väkevä valmistautuminen Pariisin kesäolympialaisiin. Hän juoksi toukokuussa Ruotsin kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi 400 metrin aitajuoksussa. Nyt hän kertoi saaneensa viime vuoden lopulla sakkotuomion huumerikoksesta.

Edlundilla oli ollut veressään kokaiinia, kun hän oli ollut viettämässä iltaa Tukholmassa. Edlund kertoi poliisikuulusteluissa, että tilanne sattui juhlaillan etkoilla.

– Se oli juhlailta kauden päättymisen jälkeen. Minulle tarjottiin kokaiinia ja typeränä suostuin ottamaan sitä. Se oli eriskummallinen kokemus ja en oikein pystynyt käyttäytymään. He siirsivät minut syrjemmälle ja kutsuivat poliisit, Edlund kertoi.

Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen pomo Kajsa Bergqvist on kommentoinut tapausta friidrott.se -sivustolla.

– Ruotsin yleisurheiluliitto ei hyväksy minkäänlaista huumeiden käyttöä ja otan tapauksen erittäin vakavasti. Samalla minun pitää maajoukkuepomona tehdä arvioita tapauskohtaisesti ja pitkien Oskarin kanssa käytyjen keskustelun jälkeen, olen vakuuttunut, että tämä oli yksittäistapaus, iso virhe, joka ei tule toistumaan, Bergqvist totesi.

– Oskar on tunnustanut, kärsinyt rangaistuksensa ja tiedän, että hän on saanut opetuksen. Olemme kaikki ihmisiä, jotka tekevät virheitä. En voi nähdä, että siihen taustaan peilaten liitto estää Oskarin osallistumisen Pariisin olympialaisiin. Tästä tulee tietenkin iso juttu medioihin, mutta teemme kaikkemme tuen antamiseksi Oskarille, että hän saa parhaan mahdollisen valmistautumisen kisoihin, Bergqvist päätti.

400 metrin pika-aitojen alkuerät juostaan 5. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat