Yleisurheilutähteä syytetään väkivallasta – ex-tyttöystävä: "Hän löi minua kovaa päähän"

Ex-tyttöystävä syyttää aitajuoksija Wilfried Happiota parisuhdeväkivallasta. Asiasta kertoo Le Monde.

Ranskan yleisurheilumaajoukkueen ympärillä kuohuu Pariisin kesäolympialaisten alla. 25-vuotiasta aitajuoksun EM-hopeamitalistia Wilfried Happiota syytetään jälleen pahoinpitelystä.

Tämä on kolmas kerta, kun Happiota syytetään parisuhdeväkivallasta. Ex-tyttöystävä kertoi anonyymisti Le Mondelle vuosina 2018 ja 2019 sattuneista tapahtumista. Hän oli ollut epäileväinen viikkojen ajan, että uskaltaako kertoa asioista julksiesti.

Ex-tyttöystävä joutui käymään psykologilla puhumassa asiasta. Hän näytti Le Mondelle kuvia mustelmistaan. Happio oli ex-tyttöystävän mukaan ajanut häntä päin tarkoituksella pyörällä ja lyönyt kovaa tätä päähän sormukset sormissaan.

– Hän löi minua kovaa päähän. Olen yrittänyt tukahduttaa tapahtunutta ja trauma on tuonut monia mustia aukkoja, mutta olen ottanut kuvia kaikista vammoistani ja kun näen kuvat, niin kaikki muistot palaavat mieleen. Olin ollut hiljaa tästä niin pitkään, koska olin peloissani ja edelleen rakastunut, ex-tyttöystävä kertoi.

Happio on asianajansa Anthony Mottaisin kautta kieltänyt tapahtumat ja kyseenalaistanut niiden ajankohdat. 

– Tämä tulee pinnalle juuri ennen olympialaisia, kun hän tarvitsee rauhaa ja hiljaisuutta valmistautuakseen, Mottais sanoi.

Happio kilpailee Pariisin kesäolympialaisissa 400 metrin aitajuoksussa, jonka alkuerät juostaan 5. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat