Ruotsista kajahti – käsittämättömät olosuhteet olympialaisissa

Pariisin kesäolympialaisia vaivaavat kuumat olosuhteet sekä ilmastoinnin puuttuminen. Ruotsin pöytätennisjoukkue kertoi Aftonbladetille karusta bussimatkastaan. 

Pariisin olympialaisista halutaan kaikkien aikojen ympäristöystävällisimmät. Tällä on kuitenkin ollut myös ikäviä seurauksia urheilijoille, sillä Pariisissa ilmastointia on vähennetty radikaalisti. Tämä näkyy olympiakylässä ja myös busseissa, jotka kuljettavat urheilijoita paikasta toiseen.

Ruotsin pöytätennismaajoukkue matkustaa 40 minuuttia suuntaansa joka päivä. Matkustaminen on ollut tuskallista.

– On hiton lämmintä ja niin paljon ihmisiä busseissa. Osalla matkoista olemme joutuneet seisomaan, koska ei ole tarpeeksi istumapaikkoja. Heillä ei myöskään ole ilmastointia, Ruotsin miesten maajoukkueen valmentaja Jörgen Persson kertoi.

– Ilmastoinnin sulkemisessa on tietenkin huonoja puolia. Kuljetuksien aikana on todella lämmin. Matkustamme kahdesti päivittäin 40 minuuttia ja rehellisesti sanottuna kuumuus on täällä pahempaa kuin tavallisesti Intiassa. Jos tämä jatkuu, niin ihmiset tulevat pyörtyilemään busseissa, naisten maajoukkueen valmentaja Tobias Bergman totesi.

Pariisissa on torstaille luvattu 29 astetta. Perjantai ja lauantai tuovat mahdollisesti helpotusta kuumuuteen, sillä silloin on luvattu sadetta. Tämän jälkeen kuitenkin lämpötila nousee 30 asteeseen ja pysyy pitemmän aikaa niillä nurkilla.

– Olen ollut niin monissa olympialaisissa. Asiat yleensä järjestyvät ajan kuluessa. Monet meistä ovat sanoneet, että tämä täytyy hoitaa kuntoon ja uskon, että järjestäjät tekevät nyt töitä asioiden hoitamiseksi, Persson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat