Sami Pajari aisti muutoksen Toyotalla ennen jymyilmoitusta: "Vetää todella nöyräksi"

Sami Pajari ei osannut odottaa Toyotan tarjousta: "Kärpänen puraisi aika kovaa" 0:56
Sami Pajari pääsee ajamaan Toyotan Rally1-autolla Chilen ja Keski-Euroopan MM-ralleissa.

Kaksi uutta MM-rallia Toyotan Rally1-kalustolla ajettavakseen saanut Sami Pajari on mielissään tallin häntä kohtaan tuntemasta luottamuksesta.

22-vuotias Pajari kisaa kartturinsa Enni Mälkösen kanssa syyskuun lopussa Chilen ja lokakuussa Keski-Euroopan MM-ralleissa.

Pajari pääsi kesällä Jyväskylässä debytoimaan Toyotan Rally1-kalustolle. Kokemus oli sykähdyttävä, mutta suomalaiskuski ei osannut odottaa näin pikaista jatkoa sille.

– Aika moni on kysellyt, että milloin kisoja tulee lisää, niin en ole kyllä huijannut siinä, kun olen sanonut, että en tiedä. Tuo tuli vähän nyt yllätyksenä aika nopealla aikataululla, Pajari sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Pajarin toiveissa oli, että Toyotalta saattaisi käydä kutsu jälleen ensi vuonna. Tunnelma Jyväskylässä lupaili silti, että luottamusta häntä kohtaan löytyy.

– On se toki hieno huomata. Kyllä ne merkit olivat varmasti jossain määrin huomattavissa jo Jyväskylän aikaan. Eivät he ihan jokaiselle ole antaneet tuollaisia mahdollisuuksia tässä viime vuosien aikana, Pajari miettii.

– On hienoa olla luottamuksen arvoinen, ja pyritään toimimaan heidän ohjeidensa ja toiveidensa mukaan. Ei se ole todellakaan itsestäänselvyys. Vetää todella nöyräksi.

Ainakin Chilen rallissa Pajari ajaa Toyotan neljäntenä Rally1-kuskina, mikä tarkoittaa samalla, ettei hän voi kisata valmistajien MM-pisteistä. Hän voi lähteä kisaan ilman paineita.

– Sitä on tiimin puolesta hyvin selkeästi tuotu minulle esille, että ei mitään tuloksia sillä tavalla odoteta. He antavat minulle mahdollisuuden opetella ja kerätä kokemusta, Pajari kertoo.

– Hyvin selkeät ohjeet on tullut, kuten Jyväskyläänkin. Ei sielläkään mitään urotekoa ollut tarkoitus tehdä. Totta kai, kun itse on kilpailuhenkinen, niin sitten kun on hyvä fiilis auton kanssa, niin sitä yrittää parhaansa tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat