Sänkyliike ei toimittanut sänkyjä tai palauttanut rahoja – kuluttaja-asiamies teki poliisille tutkintapyynnön

KKV kertoo pyytäneensä poliisia tutkimaan sänkyfirman toiminnan.

Maaliskuussa kerroimme Kilpailu- ja kuluttajaviraston varoituksesta koskien sänkyjä myyvää Lux Beds -yritystä. Nyt yrityksestä on tehty tutkintapyyntö.

KKV kertoi maaliskuussa saaneensa alkuvuoden aikana lähes 60 yhteydenottoa yrityksestä. Ilmoitusten mukaan tilattuja tuotteita ei ollut saapunut eikä peruutustilanteessa ennakkoon maksettuja rahoja oltu saatu takaisin.

Myös tuotteiden toimitukset olivat viivästyneet merkittävästi. Toistuvista lupauksista huolimatta tuotteita ei kuulunut kuukausienkaan odottelun jälkeen. Useimmissa tapauksissa tuote oli maksettu kokonaan tai osittain ennakkoon.

Poliisille tutkintapyyntö

Keväästä 2023 lähtien kuluttaja-asiamies ja KKV:n kuluttajaneuvonta ovat saaneet yhteensä jo 130 ilmoitusta kyseisestä sänkyfirmasta. Nyt kuluttaja-asiamies onkin pyytänyt poliisia tutkimaan, ovatko yrityksessä toimineet henkilöt vastaanottaneet kuluttajilta ennakkomaksuja ilman tarkoitustakaan toimittaa tilattuja sänkyjä tai palauttaa maksettuja ennakkomaksuja ja näin aiheuttaneet taloudellista vahinkoa kuluttajille sekä menetelleet rikoksen tunnusmerkit täyttävällä tavalla.

KKV kertoo asiasta tuoreessa tiedotteessaan.

Kuluttaja-asiamies katsoo, että Lux Bedsin ja sen piirissä toimineiden henkilöiden toimintaa on tarkasteltava kokonaisuutena, jossa huomioidaan yrityksen taustahenkilöiden toiminta myös kahdessa muussa sänkyalan yrityksessä. 

KKV:n mukaan Lux Bedsin nykyinen toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen on hallituksen jäsen myös heinäkuussa 2024 konkurssiin asetetussa yrityksessä, joka puolestaan on ollut Lux Bedsin alihankkija. Kuluttaja-asiamies pyytää poliisia tutkimaan, ovatko Lux Bedsissä toimineet henkilöt tienneet tämän yrityksen taloudellisista vaikeuksista sekä vaikutuksesta sänkyjen toimituksiin.

Aiemmin kuluttaja-asiamies on jo selvittänyt samankaltaisen toiminnan lainvastaisuutta toisessa yrityssaneerauksessa olevassa sänkyliikkeessä, jossa Lux Bedsin nykyinen toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen toimii vastaavissa rooleissa. Tästäkin sänkyliikkeestä KKV on saanut yli 700 ilmoitusta. 

Lux Beds on ainakin heinäkuussa 2024 edelleen markkinoinut ja myynyt tuotteita verkkosivustoillaan luxbeds.fi ja nothingbeds.fi. Verkkosivuilla maksutavoista kerrotun perusteella Lux Beds on jatkanut myös ennakkomaksujen vastaanottamista, KKV varoittaa.

Katso myös: Näin kuluttajaa voidaan johtaa harhaan

Lähde: KKV

Lue myös:

    Uusimmat