SDP esitti eduskunnassa epäluottamusta ministeri Ville Taviolle ja hallitukselle – "Toiminut selvästi Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisesti"

Oppositiopuolue SDP on esittänyt eduskunnassa epäluottamusta perussuomalaisten ulkomaankauppa- ja kehitysministerille Ville Taviolle (ps.) ja koko hallitukselle. Epäluottamusta Taviolle esitti kansanedustaja Elisa Gebhard (sd.).

– Tavio on toiminut selvästi Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisesti, sanoi Gebhard eduskuntakeskustelussa.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) esitti epäluottamusta hallitukselle.

Vihreät ja vasemmistoliitto olivat jo ennakolta ilmoittaneet lähtevänsä mukaan epäluottamusesityksiin. Oppositiopuolue keskusta ei aio yhtyä epäluottamusesityksiin, mutta aikoo silti äänestää hallitusta ja Taviota vastaan.

MTV Uutiset kertoi syyskuussa, että Suomi jäi Tavion päätöksellä Ukrainan jälleenrakennuksen tasa-arvoliittouman ulkopuolelle. SDP on pettynyt siihen, että hallitus ei perjantaina muuttanut päätöstä.

Oppositio on arvostellut hallitusta ulkopoliittisen linjan epäselvyydestä. Viime perjantaina pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoivat tp-utva-kokouksen olleen yksimielinen, vaikka muutama tunti myöhemmin selvisi, että kristillisdemokraattien ministeri Sari Essayah oli kirjauttanut pöytäkirjaan vastustavan näkemyksensä YK:n Israel-äänestyksestä.

Orpo perusteli tänään muun muassa MTV Uutisille, että kyseistä jo mennyttä äänestystä ei viime perjantain tp-utvassa edes käsitelty, joten kirjaus ei ole varsinaisesti eriävä mielipide.

Lue myös:

    Uusimmat