Näin Tavion Ukraina-ratkaisua ruoskittiin eduskunnassa: "Heikentää Suomen kansainvälistä asemaa"

SDP:n Lindtman olisi halunnut nähdä pääministeri Orpon vastaamassa oppositiopuolueiden kysymyksiin.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps.) päätös jäädä Ukrainan jälleenrakennuksen tasa-arvoliittouman ulkopuolelle sai oppositiosta ryöpytystä osakseen, kun eduskunta keskusteli Tavion esittelemästä kansainvälisten taloussuhteiden ja kehitysyhteistyön selonteosta.

Samalla oppositio arvosteli pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen ulkopoliittista linjaa sekavaksi.

– Maailmassa on äärimmäisen sekava ja vaikea poliittinen tilanne. On useita sotia, sota Euroopassa ja naapurimme Venäjä häikäilemättömine valtapyrkimyksineen aggressiivisesti Ukrainan kimpussa. Onko tämä se aika, jolloin haluamme nähdä maamme johdon riitelevän niin sanotusti identiteettipoliittisin perustein ulkopolitiikasta? Ei ole, Inka Hopsu (vihr.) sanoi puheenvuorossaan.

Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo painotti, että tasa-arvovastaista agendaa edistävä ministeri Tavio heikentää Suomen kansainvälistä asemaa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman olisi halunnut nähdä pääministeri Orpon vastaamassa oppositiopuolueiden kysymyksiin. Lindtman kummasteli sitä, että Orpo perjantaina tiedotustilaisuudessaan korosti hallituksen ulkopoliittisen linjan yhtenäisyyttä, vaikka vain hieman myöhemmin kerrottiin, että kristillisdemokraattien puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah oli jättänyt eriävän mielipiteen Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:n Israel-äänestyksessä.

– Ei näin voi jatkua, tähän tarvitaan selkoa, Lindtman sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat