Essayah MTV:lle: Jätin eriävän mielipiteen tp-utvassa – pääministeri ja presidentti vakuuttivat linjan yhtenäisyyttä

Suomen ulkopoliittista linjaa käsiteltiin tänään ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisessä kokouksessa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion tapauksen lisäksi TP-utvassa käsiteltiin myös Suomen YK-äänestystä.

Suomi äänesti ylivoimaisen enemmistön mukana, kun YK:n yleiskokous vaati Israelia lopettamaan palestiinalaisalueiden miehityksen ja siirtämään juutalaissiirtokuntien asukkaat pois.

Etenkin hallituspuolue kristillisdemokraatit, mutta myös perussuomalaiset ovat kritisoineet päätöstä julkisesti.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah jätti tästä eriävän mielipiteen TP-utvan kokouksessa tänään, vaikka presidentti Alexander Stubb ja pääministeri Petteri Orpo vakuuttivat linjan olleen yhtenäinen.

– Asiasta tänään käydyssä keskustelussa olen ilmaissut, etten voi yhtyä YK-päätöslauselmaan ja kirjautin sen pöytäkirjaan, viesti Essayah MTV Uutisille.

Essayahin päätöksestä kertoi aiemmin Demokraatti. Essayah kuitenkin korosti, että muissa asioissa hän yhtyi hallituksen linjaan.

– Tiedotteen Lähi-itä-linjaukset, muun muassa Iranin Israeliin tekemän hyökkäyksen tuomitseminen, panttivankien vapaaksi vaatiminen ja tulitauon kiirehtiminen ja laajemman eskalaation välttäminen sekä Israelin ja palestiinalaisten keskinäiseen neuvotteluun pohjautuvan ratkaisun korostaminen ovat hyviä linjauksia.

Lue myös:

    Uusimmat