Kurvinen: Keskustan luottamus hallituksen johtajuuteen on mennyt – puolue ei kuitenkaan lähde epäluottamuslauseeseen ulkopolitiikasta

Kurvisen mukaan sekavaa tilannetta ei pitäisi hämmentää enempää.

Keskusta ei lähde mukaan muiden oppositiopuolueiden epäluottamuslauseeseen ulkopolitiikasta, mutta äänestää epäluottamusta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Taviolle (ps.) ja hallitukselle, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen pikaviestipalvelu X:ssä.

–  Emme pidä viisaana nyt epäluottamuslausetta ulkopolitiikasta. Sekavaa tilannetta ei pitäisi hämmentää enempää. Luottamuksemme Petteri Orpon hallituksen johtajuuteen ja toimintakykyyn on kuitenkin mennyt, joten äänestämme epäluottamusta ministerille ja hallitukselle, Kurvinen kirjoittaa.

SDP aikoo tänään esittää eduskunnassa epäluottamusta Taviolle ja koko hallitukselle. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan epäluottamusesityksiin.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman piti perjantaina valtavana pettymyksenä sitä, että pääministeri Orpon hallitus ei muuttanut päätöstä siitä, että Suomi jää Ukrainan jälleenrakennuksen tasa-arvoliittouman ulkopuolelle. Lindtmanin mukaan hallituksen ratkaisu tarkoitti sitä, että SDP tulee jättämään epäluottamuslauseen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Tavion ja koko hallituksen toiminnasta.

 

Lue myös:

    Uusimmat