SDP hyökkäsi hallituksen palkkamallia vastaan – kansanedustajilta yli 20 tiedotetta samasta aiheesta

Yli 20 SDP:n kansanedustajaa on lähettänyt sunnuntaiaamupäivän aikana tiedotteen, jossa kritisoidaan hallituksen palkkamallilakia. 

Tiedotteet oli ajastettu tulemaan toimitusten sähköposteihin kymmenen minuutin välein. 

SDP:n ryhmäkanslian viestintäpäällikkö Tiina Rytky vahvistaa MTV Uutisille, että viestitulvan tarkoitus oli herättää toimittajien huomio.

– Suunnitelma teki tehtävänsä. Tämä laki on todella epäonnistunut ja tämä oli meidän tapamme herättää asiassa huomiota, Rytky sanoo. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sanoo MTV Uutisille, että "tiedotetempaus" lähti voimakkaasta tarpeesta lähteä yhdessä liikkeelle. 

– Sen sijaan, että olisimme valinneet muutamat päät viestimään tätä asiaa, niin annoimme mahdollisuuden kaikille kansanedustajillemme, saadaksemme tarvittavaa näyttävyyttä. 

Tuppuraisen mukaan hallitus yrittää viedä lakiesityksen maaliin vähin äänin. 

– Äänestykset ovat jo keskiviikkona, joten tässä on hyvin lyhyt aika tuoda kriittinen puoli esiin. Haluamme tietää, löytyykö eduskunnasta todella enemmistö tämän palkkakuoppamallin edistämiseen, Tuppurainen toteaa MTV Uutisille. 

Massiivisen tiedotemäärän lähettäminen oli Rytkyn mukaan eduskuntaryhmän yhteinen päätös.

Sdp:n eduskuntaryhmän 43 kansanedustajasta 23 oli ehtinyt lähettää tiedotteen sunnuntaihin puoleenpäivään mennessä. 

"Märkä rätti pienipalkkaisille työntekijöille"

SDP vastustaa hallituksen palkkamallilakia ja puolue on kutsunut sitä palkkakuoppalaiksi. Hallituksen palkkamallissa vientialat määrittelisivät palkankorotusten katon ja tason.

Jokainen tiedotteen lähettäneistä kansanedusjista oli tehnyt oman erilaisen tiedotteen, mutta sisällöt olivat samansuuntaisia. 

– Tällä esityksellä Orpon hallitus haluaa nimenomaan estää esimerkiksi hoitajia ja opettajia parantamasta omaa palkkakehitystään tulevaisuudessa. Se on tämän palkkakuoppalain nimenomainen tarkoitus, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen väittää.

– Voiko eduskunnasta todella löytyä enemmistö, joka haluaa käydä opettajien, hoitajien, myyjien, rakentajien ja kuljettajien kimppuun, ja lain voimalla heikentää näiden asemaa ja ansiokehitystä työelämässä pysyvästi, kysyy puolueen puheenjohtaja Antti Lindtman tiedotteessaan.

– Rumaa ja tunteetonta, kansanedustaja Suna Kymäläinen tiivisti. 

– Hallitukselta märkä rätti pienipalkkaisille työntekijöille, kansanedustaja Pinja Perholehto kirjoittaa. 

– Hallitus tuomitsee naisvaltaiset alat ikuiseen palkkakuoppaan, kansanedustaja Pia Viitanen kirjoittaa omassa tiedotteessaan. 

– Hallitus ei oppinut mitään aiheuttamastaan työmarkkinakaaoksesta, kansanedustaja Krista Kiuru totesi. 

– Tasa-arvo toteutuu vasta, kun naisvaltaisten alojen palkat vastaavat työn arvostusta, kansanedustaja Helena Marttila linjasi. 

SDP jätti tällä viikolla yhdessä koko opposition kanssa hallitukselle välikysymyksen palkkatasa-arvosta. Välikysymyskeskustelu käydään ensi tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat