Sebastian Aho janoaa takaisin Leijonat-paitaan – suomalaistähdellä erityinen toive mahdolliseen huipputurnaukseen: "Iso unelmani"

NHL:ssä pelaavan Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho on ottanut NHL:n World Cup -suunnitelmat ilolla vastaan.

Erinäisten medialähteiden mukaan NHL on suunnitellut vuoden 2025 helmikuulle herkullista kansainvälistä huipputurnausta 4-6 maajoukkueen välille. Jääkiekon suurimmat tähdet eivät ole ottaneet mittaa muiden maiden parhaita vastaan sitten syksyn 2016 World Cupin jälkeen.

Tulevaisuudessa tilanne saattaa muuttua juuri NHL:n suunnitelmien myötä. On myös mahdollista, että talven 2026 olympialaisissa nähdään NHL-pelaajat.

Sebastian Aho toivoo pääsevänsä vielä joskus pelaamaan parhaita pelaajia vastaan Leijonat-paidassa.

– Se on ollut iso unelmani. Varsinkin olympialaiset tai ihan paras vastaan paras -formaatti. On sitten olympialaiset tai World Cup. Se olisi iso unelma. On kyllä harmi, ettei ole omalla uralla päässyt esimerkiksi olympialaisia kokemaan, Aho kertoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

NHL:ssä pelaa tällä hetkellä liuta suomalaistähtiä, jotka ovat aivan sarjan kirkkaimpia tähtiä omilla pelipaikoillaan. Ahon tähdittämää sikermää ei kuitenkaan ole nähty vielä Leijonat-paidassa samanaikaisesti.

Jos World Cup toteutuu, saattaisi kaukaloon luistella hyvinkin jopa kaikkien aikojen Leijonat-joukkue.

– Meillä olisi tosi hyvä joukkue. Aika paljon osaamista ja taitoa olisi tällä hetkellä meidän joukkueessa, Aho hekumoi.

Ahon lisäksi muun muassa Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Roope Hintz ovat omien joukkueidensa tärkeimpiä pelaajia. Jos Aho saisi itse valita, löytyisivät mahdolliset ketjutoverit kenties juuri tuosta kolmikosta.

– Nyt on paha. Varmaan Rantanen olisi otettava laitaan. Siinä on niin monta huippuäijää. Teukan (Teuvo Teräväinen) kanssa on täältä paljon kokemusta. Sasha (Barkov) on tietenkin sentteri, mutta jos ei pelipaikkaa miettisi. Pate (Patrik Laine), Hintz. Siinä on paljon valinnanvaraa, Aho listaa. 

– En tiedä, kenen kanssa olisin samassa kentässä, mutta ainakin samassa joukkueessa olisi noiden äijien kanssa kiva pelata.

NHL-pelaajat on edellisen kerran nähty olympiajäällä Sotshissa vuonna 2014. Paluu oli lähellä jo vuoden 2021 Tokion olympialaisiin, mutta koronapandemian vuoksi NHL vetäytyi viime hetkellä pois turnauksesta.

Aho toivoo, että jatkossa NHL-pelaajat olisivat aina mukana olympiakisoissa.

– Toivoisin, että jatkossa siinä olisi jatkumoa, eikä niin, että välillä NHL olisi mukana ja välillä ei, niin kuin nyt on vähän ollut, Aho toivoo.

Lue myös:

    Uusimmat