Stora Enson tutkinta Hukkajoelta valmistui – raakkutuhon syynä useat virheet

Metsäyhtiö Stora Enson sisäinen tutkinta Hukkajoen tapahtumista on valmistunut, yritys kertoo. Sisäinen tutkinta toteutettiin Stora Enson mukaan ulkopuolisen oikeudellisen asiantuntijatahon avulla.

Suomussalmella Kainuussa kuoli arviolta tuhansia raakkuja, kun Hukkajoen yli ajettiin elokuussa metsätyökoneilla. Raakku eli jokihelmisimpukka on erittäin uhanalainen laji.

Stora Enson sisäisen tutkinnan mukaan tapahtumat ovat useiden seikkojen summa. Virhearviointeja on tapahtunut myös yhtiön sisällä.

Stora Enso kertoo ryhtyvänsä sisäisen tutkinnan valmistuttua uusiin toimenpiteisiin. Ne täydentävät jo aloitettuja toimia.

Yritys kertoo esimerkiksi, että se selkiyttää hakkuisiin liittyvien tahojen rooleja ja lisää resursseja hakkuiden suunnitteluun ja valvontaan, jotta luontoarvot toteutuisivat.

Stora Enso kertoo myös kiinnittävänsä omavalvonnassa ja tiedonkulussa erityishuomiota herkissä luontokohteissa suunniteltaviin ja toteutettaviin hakkuisiin.

Stora Enso kertoo myös sitoutuvansa metsäteollisuuden tietojärjestelmien kehittämiseen. Näillä voitaisiin yrityksen mukaan saada aikaan automaattista valvontaa ja mahdollistaa hälytykset.

Hukkajoen tapauksesta on käynnissä myös poliisin rikostutkinta.

Lue myös:

    Uusimmat