Presidentti Alexander Stubb sanoo, ettei mitään päätöksiä Naton maavoimien alaesikunnan sijoittamisesta Mikkeliin ole vielä tehty.
Hänen mukaansa ei kuitenkaan tarvitse olla sotilasstrategian tohtori ymmärtääkseen, että jos Naton maaraja Venäjän kanssa tuplaantuu, maavoimien alaesikunnan perustaminen tämän rajan läheisyyteen voisi olla hyödyllistä.
Hänen mukaansa Naton päätös siitä, minne esikuntia sijoitetaan, on puhtaasti sotilaallinen päätös, ei poliittinen tai aluepoliittinen.
Suomi tekee töitä liittolaistensa kanssa löytääkseen parhaan ratkaisun, Alexander Stubb sanoi.
Stubb kommentoi Iltalehden eilistä uutista aiheesta tiedotustilaisuudessa Brysselissä Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.
Stoltenbergin mukaan Nato suhtautuu myönteisesti siihen, että Suomi on tarjoutunut sijoittamaan Naton maavoimien alaesikunnan alueelleen.
– Mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty -- päätös tehdään lähiviikkoina tai tulevina kuukausina, hän sanoo.
Lue myös: Stubb Brysselissä: Venäjän itsevarmuus ja uhomieli ovat lisääntyneet
"Pitkäkestoinen tuki Ukrainalle varmistettava"
Stubb ja Stoltenberg keskustelivat tapaamisensa aikana muun muassa pitkäkestoisesta tuesta Ukrainalle.
Stoltenbergin mukaan Nato tekee töitä varmistaakseen pitkäkestoista tukea Ukrainalle, jotta Ukraina olisi vähemmän riippuvainen jäsenmaiden vapaaehtoisesta tuesta ja voisi nojata Naton pitkäaikaiseen tukeen.
Stubb taas viestitti, että tuen jatkuminen Ukrainalle on tulevan Nato-huippukokouksen tärkeimpiä asioita Suomelle.
Stubb kertoi myös viestinsä Natolle olevan, että Suomeen voi liittolaisena luottaa.
Hän kertoi laajasti Suomen Puolustusvoimien vahvuudesta.
Lue myös: IL: Mikkeli saamassa Naton maavoimien alaesikunnan
4:45Katso myös: Presidentti Stubb kehui NATO-kokouksen sihteeriä MTV:n toimittajan nimen ääntämisestä
Stubb tapaa Brysselissä muun muassa Roberta Metsolan
Presidentti Stubb tapaa tai on tavannut Brysselissä Jens Stoltenbergin lisäksi vielä Belgian pääministerin Alexander De Croon, Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin sekä unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrellin.
Ohjelmassa on ollut myös tapaaminen EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavan komissaarin Jutta Urpilaisen kanssa.
Vierailun tarkoituksena on ollut keskustella esimerkiksi turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä, Ukrainan tilanteesta sekä Naton tulevasta Washingtonin huippukokouksesta.